indul-a-steam-family-sharing/2013/09/12

Indul a Steam Family Sharing!

2013. szeptember 12. Uszkai Dávid

A Valve bejelentette a Family Sharing programot, melynek keretén belül az egész Steam könyvtárunkat megoszthatjuk barátainkkal.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a Valve tervezi a játék megosztási lehetőséget ám eddig nem sokat tudhattunk róla. Most ez megtört, hisz bejelentésre került a Family Sharing program. Ahogy a bevezető és a cím is sugalja a játékok kölcsönzését teszi lehetővé a Steam eme funkciója. Hogy ez hogyan is működik? Lehetőségünk lesz 10 emberrel egyszerre megosztani teljes könyvtárunkat, persze csak akkor ha az teljesen Steam-es játék nem előfizetéses és nem harmadik fél kulcsa kell hozzá (mint pl. a Uplay játékok). A tulajdonos továbbra is az lesz aki kölcsönzi a játékot, így ha a vendégünk megszerez egy cuccot azt automatikusan az eredeti tulajdonos is megkapja. Itt még nem ért vége a megszorításoknak, sőt most következik az egyik legnagyobb. Ugyanis egyszerre egy játékot csak egy ember élvezhet így ha a tulajdonos játszani akar az elsőbbséget élvez, így a vendégünknél megjelenik egy üzenet, hogy vagy vegye meg a játékot vagy pedig lépjen ki és mentse el az aktuális játékmenetet. A csalás ellen is van terve a Valve-nek ugyanis ha a meghívottunk netán csalást követ el megvonhatják a kölcsönadó jogot a tulajdonostól.

Steam-Family-Sharing-Plan-630x354

Ahogy azt megszokhattuk a rendszer bétatesztelése se maradhat el, így aki szeretne részt venni ebben annak csatlakozni kell ehhez a csoporthoz és várnia arra hátha őt veszik be.  Én személy szerint nagyon örülünk ennek a funkciónak, már régóta hiányzott ez. Nektek mi a véleményetek róla? Örültök neki?

Írta: Uszkai Dávid