itt-a-microsoft-xbox-series-x-komplett-hardverspecifikacioja

Itt a Microsoft Xbox Series X komplett hardverspecifikációja

2020. március 18. Kocsis Bence Konzol hírek

A Microsoft közzétette a következő generációs Xbox Series X konzol teljes hardverspecifikációját. A hardvereket elnézve, kérdéses, hogy az 500 dolláros előzetes ár megtérülhet e a redmondiaknál. Minden bizonnyal sok sok játék és DLC eladásra lesz szükség, hogy komolyan nyereséges legyen a Microsoft. 

Az új generációs konzol egy 8 magos, ZEN 2 architektúrára épülő processzort tartalmaz, mely 16 szálon képes majd elvégezni a szükséges műveleteket. Ez egy óriási lépés az Xbox One X 8 magos Jaguar processzorához képest. Az új CPU órajele alapesetben 3800 MHz, míg aktív SMT (többszálú működés) esetén 3,66 GHz. Itt arra lehet számítani, hogy a konzol be és kikapcsolja az SMT támogatást attól függően, hogy az adott alkalmazás kéri-e, vagy egyáltalán képes e kihasználni. 

A rendszermemória az előzetes pletykáknak megfelelően 16 GB GDDR6  típusú, 320 bites interfésszel. Ebből a 16 GB-ból 10 GB 560 GB/s sávszélességgel, míg 6 GB 336 GB/s sávszélességgel képes működni. Adattároló terén egy egyedi, 1 TB-os NVMe SSD-ről beszélhetünk, mely 2400 MB/s írási és olvasási sebességgel rendelkezik. Az 1 TB-on felül egy bővítőmodul segítségével egy további 1 TB-os NVMe tároló csatlakoztatható, valamint a konzol támogatja a külső tárolókat, melyhez 10 Gbps USB 3.2 gen 2 interfészt biztosít. A Microsoft megerősítette , hogy az új konzol rendelkezik egy Blu-Ray meghajtóval, mely támogatja a 4K UHD Blu-Ray lejátszást. Ezeket a hardverspecifikációkat a Microsoft az " Xbox Velocity Architekture"-nek nevezi. Ezen felül a Microsoft azon igyekszik, hogy javítsa a játékvezérlők bemeneti késleltetését.   
Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: