itt-a-vilag-elso-rgb-led-vilagitasu-hutobordaja/2016/05/31

Itt a világ első RGB LED világítású hűtőbordája

2016. május 31. Kocsis Bence Hűtés hírek

A CRYORIG és az NZXT bejelentette együttműködését, mely a világ első szoftveresen vezérelhető RGB LED világítással ellátott hűtőbordájának, a H7 Quad Lumi kifejlesztésére irányul. A H7 Quad Lumi a sikeres H7 tulajdonságainak túlnyomó részét továbbviszi, így jellemző marad a 4 darab 6 mm-es réz hőcső, melyhez hozzájön a Lumi világítási rendszer, illetve az új QF120 LED ventilátor. Az NZXT és a Cryorig közösen sikeresen helyezett el egy beépített RGB LED vezérlőt közvetlenül a H7 Quad Lumi-ba.  H7 Quad Lumi így kétcsatornás LED világítást kapott, mely a hűtőborda tetején elhelyezett logót és a hűtőborda alját (így az alaplap processzorfoglalat körüli részét) világítja meg, melyet a CAM szoftverrel lehet vezérelni és akár telefonos aplikációval is.

05_top_sh_h7ql

Az RGB LED világítással kilenc különféle fényhatás érhető el. Az NZXT CAM nem csak a LED világítás testreszabására ad lehetőséget, hanem a processzor hőmérsékletét is monitorozhatjuk, a ventilátor fordulatszámát figyelhetjük és beállítási profilokat hozhatunk létre.

HyperX_Cloud_Revolver_fejhallgato_oldalnezet1

A H7Quad Lumi hűtőbordáján elhelyezett QF120 fehér LED ventilátor 1600 RPM maximális fordulaszámra képes és egy átdolgozott rögzítési rendszerrel szerelhető fel. A fordulatszám 300 és 1600 RPM között változtatható.  A továbbfejlesztett hőcső kialakítással a H7 Quad Lumi teljesítménye legalább 10%-al nőtt az elődhöz képest, így akár 150W hőteljesítménnyel is megbírkózik. Az új Quick szerelési rendszer támogatja az moder AMD és Intel foglalatokat, köztük az LGA 2011 V3-at is.  Kompatibilitás tekintetében érdemes még megemlíteni, hogy a hűtő teljes magassága 145 mm és a RAM bővítőhelyeket ventilátorral együtt sem veszélyezteti.
.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tPczz2i103g[/youtube]

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: