jol-hutheto-megfogo-kulseju-hazat-dobott-piacra-a-sharkoon

Jól hűthető, megfogó külsejű házat dobott piacra a Sharkoon!

2023. február 26. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta legújabb számítógépházát, az RGB HEX-et, mely egy 3D-s hatszögletű kialakítással rendelkező, légáramlás-optimalizált ATX ház. A feltűnő megjelenésű ház légáteresztő előlapot és hat darab előre telepített RGB LED ventilátort tartalmaz, melyek mindegyike címezhető ventillátor. A ház oldallapja edzett üveg üveglapból készült, a modern USB Type-C port pedig a ház tetején, az előlaphoz közel kapott helyet. 

Az RGB HEX előlapja nemcsak feltűnő dizájnnal rendelkezik, hanem légáteresztő hálöt is tartalmaz, mely biztosítja a hűvös levegő intenzív beszívását. Az előlap mögött három ventilátor dzívja be a levegőt, a gépház tetején két, hátul lpedig egy ventilátor szívja ki a felmelegedett levegőt. Mindezek  midegyike 120 mm-es modell, címezhető RGB világítással. A ház belsejények tisztaságát három porszűrő védi. Azok a felhasználók, akik a vízhűtést részesítik előnyben, azoknak elől 360 mm-es (ventilátorral együtt 6,4 cm vastag), felül 240 mm-es (ventilátorral együtt 5,5 cm vastag) radiátor a maximálisan megendedett. 


Az RGB HEX biztosítja a komolyabb hardverek beszerelhetőségét, ennek megfelelően 35 cm hosszú grafikus kártya a megengedett, emellett 158 mm magas léghűtéses processzorhűtő szerelhető be. Adattárolás terén két darab 3,5 hüvelykes HDD és akár hat SDD a megengedett. A már említett USB Type C 3.2 Gen 2 port mellett két USB 3.0 port is helyett kapott a ház tetején.  

A SHARKOON RGB HEX már elérhető 84,90 eurós ajánlott fogyasztói áron. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence