jovore-teljesen-megszunik-a-google-stadia

Jövőre teljesen megszűnik a Google Stadia

2022. szeptember 30. Szajcsán Márk Hírek / Játék Hírek

Még a nyár közepén röppent fel a hír miszerint a Google megszűntetné a Google Stadia szolgáltatásukat. Ezt akkor cáfolták, sőt ígéretet tettek, hogy még több nagyszerű játékot hoznak el a felhasználóknak a platformra. A mai napon viszont úgy néz ki, hogy az a bizonyos lufi teljes mértékben kipukkadt. Bejelentették, hogy 2023 január 18-ai határidővel végleg kivezetik a Stadia-t a piacról, és leállítják a szervereket. 

Phil Harrison a döntés tényét azzal indokolta, hogy bár az elképzelés jó ötletnek tűnt, de nem keltette fel annyi érdeklődő figyelmét, amivel érdemes lenne a továbbiakban is foglalkozni a projecttel. 

A rossz hír mellé viszont jött egy jó is. Akik előfizettek a Pro kiadásra, bármilyen Google Stadia hardvert, játékot vagy játékokhoz való kiegészítőt vásároltak a Google Storeon keresztül, azoknak mind visszatérítik a pénzüket. Ennek teljesítését egyébként 2023 január közepére időzíti a Google. 

A technológiát sem hagyják veszni, a YouTube, a Google Store vagy épp az AR alapú projectjeik fejlesztésére fogják felhasználni. Illetve a Stadian dolgozó munkatársak is át lesznek csoportosítva más feladatokra. 

Írta: Szajcsán Márk