keszen-van-a-fallout-4/2015/10/25

Készen van a Fallout 4

2015. október 25. Teszt Matt

Elérkezett a pillanat, amire rengetegen már évek óta vártak: Elkészült a Fallout 4.

fallout-4-release-date

A hatalmas rajongótáborral rendelkező játéksorozat már az Obsidian által fejlesztett New Vegas óta tűkön ül, hogy rávethesse magát a legújabb posztapokaliptikus kalandra. A játék sok téren megújul az előző részekhez képest, nagyon részletes craftrendszert kapunk, de akár hatalmas bázisokat is kialakíthatunk sokszínű védelemmel és dekorációs berendezésekkel. Helyszínből is természetesen újat kapunk, ezúttal Bostonban tapasztalhatjuk meg milyen a nukleáris fertőzöttségben lévő bolygónk túlélőinek mindennapjai.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xpm9qGDBEA8[/youtube].

Ha a szövegek terjedelmét nézzük, a játékban több beszédet hallhatunk, mint a Fallout 3-ban és a Skyrim-ben együttvéve. A továbbfejlesztett engine képességeit már láthattuk, és bár nem kapunk forradalmi látványvilágot, az eredmény így is lenyűgöző. Ha mindez még nem lenne elég, a fejlesztők elmondása szerint, a Fallout 4 lesz az eddigi leghosszabb játéka a stúdiónak, amiben még több száz óra játék után is találhatunk új dolgokat.

fallout4-e3-behemoth_9f7s

A játék gépigénye elég keményre sikeredett, de remélhetőleg nem lesz gond az optimalizációval, a Bethesdában e téren még nemigen csalódtunk. Bár nem vagyok nagy fanja a sorozatnak, azért kíváncsi leszek a végeredményre, mert látszik a játékon a munka és az ambíció. Nagy kérdés, hogy meg fogja-e szorongatni a Witcher 3-at amikor az év legjobb akció-RPG-jét választják ki a magazinok.

Írta: Teszt Matt