kevesebb-vezeteket-blitzwolf-bw-bts1-bluetooth-fulhallgato-teszt

Kevesebb vezetéket – Blitzwolf BW-BTS1 Bluetooth fülhallgató teszt

2019. április 14. Ficsor Tamás Hangeszközök

Az elmúlt években nagyon beindult a vezeték nélküli fülhallgatók piaca, ugyanis egyre több okostelefon gyártó dönt úgy, hogy elhagyja a 3,5 mm-es Jack aljzatot. Ezen van, aki felháborodik és van, aki észre sem veszi, mivel eddig is a Bluetooth-os megoldást használta. Ezzel így vagyok én is, mert egyszerűen frászt kaptam állandóan, hogy akár milyen vigyázva is raktam el a fülest, az a legközelebbi használat előtt agyig csimbókolta magát.

Szóval amint tehettem vezeték nélküli eszközre váltottam.  A cserénél az is közre játszott, hogy a vezetékes megoldásnál, mindig nálad kell, hogy legyen a lejátszó eszköznek, ami többnyire a telefon. A telefont pedig tölteni kell, ugye akkor meg nem tudsz hallgatni semmit, ha mondjuk épp egy másik helyen lesz dolgod.

A piac tele van mindenfajta kialakítású, márkájú hangeszközökkel, amik közül nehéz választani. Mindenki a lehető legjobb ajánlatot keresi: legyen a lehető legolcsóbb, de ez ne látszódjon a minőségen. Erre tökéletes példa lehet a Blitzwolf termékpalettája. A kínai gyártó egyre nagyobb felhasználótáborral bír, mivel kiváló minőségű termékeket árul megfizethető áron (elvileg). Nos eddig még nem volt szerencsém a gyártó egyik termékéhez sem, de a Banggood-nak hála most ki tudtam próbálni a BW-BTS1 fülhallgatót.  

Csomagolás:

A gyártóra jellemző a minimalista fehér és zöld színben pompázó dobozolás. Ezt kapta ez a termék is, amiben a következőket kapjuk: micro-USB kábel, 3 pár különböző méretű gumiharang és Ear Hook, felhasználói útmutató, egy műbőrre hajazó, de műanyag, ütésálló kemény fedeles tok.

Külső, belső:

Erre a fülhallgatóra nem a megszokott külső a jellemző. Maga a hangszóróház elvileg CNC munkával készült, aminek a vége a FYE2-höz hasonló szép CD szerű körkörös bevágásokkal rendelkezik. A matt fekete külsőt megtöri a fehér, nagy betűkkel feltüntetett márkanév. A könnyebb viselés és a tárolás érdekében a két füles végére a gyártó egy-egy mágnest helyezett.

A hangszórórész pár fokkal meg van döntve, így biztosítva jobb illeszkedést a fülbe. A gumiharangon kívül egy Ear Hook/gumi szarv is segít, hogy a füles semmilyen körülmény mellett se essen ki a fülünkből. Mind kettőnek három pár különféle méretű variánsai vannak a csomagban.   

A két hangszórót egy közel 65 cm hosszú kábel köti össze. A jobb oldali fülestől 9 cm-re indul a kis méretű vezérlő, amin mindössze 3 gomb, egy micro-USB port, egy kis LED és egy mikrofon van.

A gombokkal a következőket tudjuk elérni:

  • · Bekapcsolás                                 középső gombot 3 másodpercig nyomni;
  • · Kikapcsolás                                  középső gombot 3,5 másodpercig nyomni;
  • · Párosítás                                      középső gombot 6,5 másodpercig nyomni;
  • · Hívás felvétele                             középső gombot egyszer megnyomni;
  • · Hívás letétele                              középső gombot egyszer megnyomni;
  • · Hívás elutasítása                          középső gombot 1 másodpercig nyomva tartani;
  • · Újra tárcsázás                              középső gombot kétszer megnyomni;
  • · Hangerőállítás                              szélső gombok valamelyikét (+,-);
  • · Előző/következő szám               szélső gombok valamelyikét 2 másodpercig (+ a következő, - az előző).

Az fülhallgató IPX4 szabványba lett besorolva, ami azt jelenti, hogy csak könnyed vízmennyiség érheti. Persze az izzadság nem árt neki. A készülékkel való kommunikációt CSR8645 chipset-ű Bluetooth 4.1-en keresztül végzi. Ez a fajta chip támogatja az APT-X kódolást, ami által magas minőségű, veszteség- és torzításmentes hangzást kapunk.

A vezérlőben egy 110 mAh-ás lítium-polimer akkumulátor található, ami 6-8 órás zenehallgatást, vagy 7 óra beszélgetést biztosít. Egy teljes feltöltés kb. 1-1,5 órát vesz igényben. A fülhallgató angol nyelven szól nekünk, amikor: be- vagy kikapcsoljuk, párosítjuk vagy alacsony a töltöttség.  

Specifikáció:

· Frekvencia válasz: 20Hz–20KHz

· Érzékenység: 97±3dB

· Bluetooth: CSR8645 V4.1

· Bluetooth hatótáv: 10 méter (akadályok nélkül)

Tapasztalat, vélemény:

Üzembe helyezéskor a vezetékkel gyűlt meg a bajom. A dobozból kivéve sok törés/éles hajlítás van rajta, ami nem könnyíti meg az első használatot. Én lógattam pár napot, hogy a vezeték normálisabban nézzen ki. De ugye valahogy el kell tennünk a táskánkba, szóval az „össze hajtogatás” elkerülhetetlen. Lehet, hogy aki ehhez van hozzá szokva az észre sem veszi ezt, de nekem furcsa volt a viselése. Főként azért, mert nagyon hozzá voltam szokva a Skullcandy Method Wireless-hez, aminek a nyakpántja egy helyben marad. A fülesek kialakítása érdekesre sikerültek, hisz a kiálló szarvacskával vagy anélkül sem tudott jól meg maradni a fülben, amitől sok háttérzaj behallható. Szerencsére a fülből nem esik ki, de még dolgozni kellett volna ezen a részen.  

A telefon BW-BTS1-ként ismeri fel és a párosítás után minden bekapcsoláskor gyorsan csatlakozik. Üzemidőt tekintve a gyártó által megadott 6-8 órát tudom biztosra mondani. A mikrofon minőségével meg voltam elégedve. A vonal másik végén lévő illető tisztán és érthetően hall. A hangzást illetően ugyan ilyen véleménnyel vagyok, ahol inkább én csak a basszus mennyiségét keveseltem, de így, egy hetes használat után teljesen megszoktam. Ráadásul vannak erre kihegyezett equalizer appok, amikkel javítani lehet a helyzeten. 

Összességében nagyon meg voltam elégedve ezzel a fülhallgatóval. Eddig nem volt tapasztalatom a gyártóval kapcsolatban, de ez a termék meggyőzött a felől, hogy valóban odafigyelnek az áruik minőségére és teljesítményére. Természetesen messze menő következtetéseket nem tudok le vonni, de eddig tetszett, amit tőlük láttam. A terméken egyáltalán nem érződött az olcsóság. Persze hangminőség terén nem lehet nagy elvárásunk ilyen árkategóriában, de sportoláskor, utazáskor nagyon jól teszi a dolgát. Ráadásul a csomag része egy ütésálló tok is. 

A Blitzwolf eszközeit a Banggood-on keresztül érdemes megvásárolni, ahol most a BTS1 kb. $26, vagyis olyan 8000-8500 forint.

Blitzwolf BTS1

A termék tesztjét a Banggood biztosította, akiknek ezúton is köszönjük.

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: