kingston-xs1000-villamgyors-zsebmeretu-ssd

Kingston XS1000: villámgyors, zsebméretű SSD

2023. szeptember 07. Kocsis Bence Adattárolás hírek

A Kingston bemutatta a kisméretű és hihetetlenül vékony XS1000 külső SSD-t. Az új biztonsági mentési megoldás az XS2000 modellhez csatlakozva bővíti a Kingston külső SSD-inek portfólióját. Mindkét meghajtó rendkívül kompakt 69,54 mm x 32,58 mm x 13,5 mm-es méretekkel rendelkezik,  és alig nyom 29 grammot, így zsebben is könnyen hordható.

A Kingston XS1000 maximális olvasási sebessége 1050 MB/s, kapacitása pedig akár 2 TB, így bőséges tárhelyet biztosít nagyszámú fénykép, videó és fájl tárolásához. A meghajtó USB-C to USB-A kábellel rendelkezik, és visszamenőleges kompatibilitása révén a régebbi eszközökkel is zökkenőmentesen csatlakoztatható. A kulcstartó méretű XS1000 megbízható társ az egyszerű fájlmentéshez, és folyamatos hozzáférést kínál a fontos dokumentumokhoz, a féltve őrzött emlékekhez és a médiafájlokhoz.

„Ügyfeleink kényelmes, gyors és megbízható tárolómegoldást keresnek megfizethető áron. Az XS1000 bevezetésével nem kell tovább keresgélniük, mivel mostantól több lehetőséget kínálunk a külső tárolók szegmensében. A vékony és kompakt meghajtó mindössze fele akkora, mint egy hagyományos SSD. Emiatt kivételesen könnyen hordozható, és tökéletes választás a kényelem és a piacon jelenleg elérhető csúcsteljesítmény kombinációját kereső felhasználók számára” – mondta Liny Cheliyan, a Kingston EMEA Prosumer Flash és SSD üzletágának vezetője.

Az 1 és 2 TB-os kapacitású változatban kapható XS1000 meghajtóhoz öt év korlátozott garancia és ingyenes technikai támogatás jár. További információkat a Kingston új SSD-jéről a gyártó oldalán olvashattok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: