kiprobaltuk-a-house-builder-demo-verziojat

Kipróbáltuk a HOUSE BUILDER demó verzióját

2021. június 02. Kocsis Bence PC

A FreeMind S.A. egy lengyel fejlesztőcsapat, mely főképp szimulátorokon dolgozik. Ezen játékok közé tartozik a House Builder, melyet a készítőknek köszönhetően egy demó verzió formájában ki is próbálhattunk. A korai verzió nem rendelkezik túl nagy tartalommal, de azért az első következtetéseket sikerült levonnunk. 

A House Builder egy építő szimulátor, melyben melyben saját magunknak kell különféle épületeket felhúznunk a világ minden pontján, Grönlandtól a legeldugottabb esőerdőkig. A feladatunk az, hogy a rendelkezésre álló eszközök és technológiák segítségével megépítsük az adott pálya által elvárt épülettípust. Ezek az épületek lehetnek kimondottan egyszerűek , mint egy iglu, vagy bonyolultak, min egy temérdek különféle komponensbúl álló modern ház. 

A demó verzióban két gelyre látogathatunk el. Grönlandon egy iglut kell felhúznunk, ami azt jelenti, hogy mindössze jeget kell vájnunk a fagyott hótakaróból egy kés segítségébel. Közben tüzet kell raknunk, hogy meg ne fagyjunk, amíg az alkalmi kunyhó el nem készül és több helyen elhelyezett vájatból kell a jégből álló téglákat kraftolnunk. 

A második játható pálya már kicsit összetettebb, hisz itt kőből, fából, agyagtéglából és égetett cserépből, valamint indából kell gatdálkodnunk. Afrika szívében a deszkákhoz és az indákhoz a kivágott fából érhetjük el, a köveket úgy kell összevadásznunk, míg a téglákat és cserepeket magunknak kell elkészítenünk. Az agyagtéglához agyagra, vízre és egy formára lesz szókség, míg a cserép annyiban bonyolódik, hogy azt ki is kell égetnünk egy kemencében, aminek a tüzét fával kell táplálnunk. 

A játékban fellelhető a fejlődési rendszer, ami azt takarja, hogy az alapanyagból egy alkalommal több építőelemet nyerhetünk ki, vagy épp gyorsabban mozoghatunk, nagyobb lesz a teherbírásunk , de a játék előrehaladtával más és más képességeket sajátíthatunk el. 


Ami a grafikát illeti, ne számítsunk egy nyílt világú látvány-csodára, de jobb a vártnél, kellemes meglepetés, de azért néhány bug azért előfordul megjelenés és mozgás terén is. A két pályát végigjátszva a House Builder nagyon ígéretesnek tűnik, hisz a teljes verzióban várhatóan nagyon bonyolult feladatokkal is szembenézhetünk, olyanokkal, mint a lenti képen látható európai többszintes épület. 

 A House Builder megjelenési időpontja egyelőre nem ismert, jelenleg a KIckstarter-en folyik a gyűjtögetés, de a demó verziót látva biztosan felkerül Steam-re, ahol már hozzáadható a kívánságlistához. A következő videóban az afrikai pályáét teljesítettük, még nem volt olyan nehéz feladatunk. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: