kiprobaltuk-a-trust-legujabb-gamer-egeret-gxt-922w-teszt

Kipróbáltuk a Trust legújabb gamer egerét - GXT 922W teszt

2021. november 13. Kocsis Bence Egér

Nemrégiben a Trust bemutatta legújabb Gamer egereit, a GXT 922 és GXT 922W modelleket, melyek fekete, illetve fehér színben érhetők el. A gyártónak köszönhetően kipróbálhattuk a fehér változatot, melyet most be is tudunk mutatni nektek. 

Az egér dobozán egy méretes illusztrációt láthatunk, melyen már az RGB világítás is szerepel. A csomagoláson megtaláljuk a legfontosabb információkat, a sziínfelhozatalra, DPI felbontásra, szoftveres támogatásra és gombkiosztásra vonatkozóan, emellett a fontosabb tulajdonságok is megtalálhatók. 

A Trust GXT 922W elsőre szimmetrikus egérnek tűnik, de kimondottan jobbkezes megoldásról beszélhetünk. A felső burkolat fehér színű,. míg az oldalsó elemek és gombok fekete anyagból lettek kiöntve. Az egér alsó részén láthatjuk a GXT emblémát, ami egyébként része az RGB világítási zónáknak. A 124 x 69 x 41 mm-es egér kábel nélkül 95 grammot nyom, ami a középsúlyba helyezi őt. 

A felső részt egy hosszú vájat szeli ketté, melyben találjuk a DPI állító gombot és a görgőt. Ez a görgő gumiborítást kapott és csendesen, de érezhetően működik. Kettős funkciót lát el, hisz görgőként és gombként is funkcionál. A fő gombok szélein peremet láthatunk, ami egy nem megszokott megoldás, azt a célt szolgálja, hogy az ujjak ne csússzakank le használat közben. 

Az egér oldalsó része fekete, műanyag burkolatg, mely méhsejtszerű 3D mintázatot kapott. Sajnos ez a rész csak műanyag, költséghatékony megoldás, a gumiburkolat sokkal kényelmesebb és csúszásmentesebb lett volna. 

A bal oldalon találjuk a két oldalsó gombot, melyek közül a felső L-alakúra sikerült. Kicsit fura, de megszokható és nagyon hasznos is, hisz a nagyobb felületnek köszönhetően könnyebben le tudjuk nyomni. 

Az egérhez egy 2,1 m hosszú szövött kábel tartozik, mely fixen rögzített. Kicsit merevnek mondanám, de jó jel, hogy nem egy nehéz kivitel, így nem nagyon vettem észre használat közben, hogy valami lenne az egér végén. Ha megfordítjuk az egeret, két méretes tappancs látható, melyek gondoskodnak a könnyed mozgásról.

Ami a belsőt illeti, egy Trust által készített 7200 DPI felbontású optikai érzékelőről beszélhetünk. A már említett görgő egész csendes, nincs a nemkívánatos kattogó mozgás a görgetéskor, de a kattanási pontok simán érezhetőek. A fő gombokat bárhol nyomjuk le könnyedén tudjuk kapcsolni a mikrokapcsolókat, amik szerencsére nem túl zajosak, így játék és egyéb feladatok alatt nem kell arra számítanunk, hogy zavarni fognak bennünket. 

A szoftverben számos beállítási lehetőséget találunk. Beállíthatjuk melyik gomb milyen feladatokat lásson el és makrókat is létrehozhatunk. Beállíthatjuk az egér érzékenységét, a görgő sebességét és azt is , hogy a dupla kattintás milyen gyorsan működjön. A Polling Rate-et 125 és 1000 Hz között változtathatjuk 4 lépcsőben. A DPI beállításokhoz 6 lépcső áll rendelkezésre, 200 és 7200-as értékek között, ráadásul minden DPI szinthez társíthatunk egy színt, hogy tudjuk, használat közben milyen DPI értéken vagyunk. 

Az RGB világítás nagyon hatásos, hisz a GXT logón felül az alsú rész szinte körben egy nagy világító zóna. A szoftver segítségével számos effektet előcsalhatunk, ez összesen 12 különféle módot jelent, plusz ott van a kikapcsolás lehetősége is. A Rainbow Wave kimondottan jól mutat, szerintem ez lesz sokak kedvence a statikus világítás mellett. Ami egy kisebb szemrehányás, hogy a szoftver picit lassú. Az nem lenne probléma hogy nem valós időben teszi a dolgát - tehát egy módosítás azonnal látható és tapasztalható - hanem a mentés után is kell még néhány mosodperc, mire az új beállítás aktív. 


A Trust GXT 922W egy kimondottan kényelmes megoldás, mely külsőre is jól sikerül. A 7200 DPI elegendő az alkalmi játékosok számára és a sok-sok beállítási lehetőséggel az egér könnyedén testreszabható. Az RGB világítás nagyon tetszetős, az oldalsó világító zóna, mely szinte "körbeutazza" az egeret jó ötletnek bizonyult. A kábel könnyű és kellőképp hosszú, de picit merev , ami apró fekete pont. Ami az árat illeti, a Trust GXT 922W valamivel 10 ezer forint alatt már beszerezhető, ugyanúgy, mint a testvérnek mondható fekete változat is. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: