kompakt-atx-haz-kivalo-hutessel-es-modern-elolapi-portokkal

Kompakt ATX ház kiváló hűtéssel és modern előlapi portokkal

2022. május 31. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta legújabb számítógépházát, a TK5M RGB modellt, mely hálós előlappal, négy darab előre telepített 120 mm-es ventilátorrsl és modern USB Type-C Gen 2 porttal rendelkezik ATX kivitelben, megfizethető áron. 

A TK5M RGB-vel a Sharkoon a kiemelkedő légáramlásra összpontosít, melynek alapkövei a légáteresztő hálós előlap és a négy előre telepített, 120 mm-es, címezhető RGB ventilátor.  Ezek közül három ventilátor optimális beszívást biztosít az előlap mögött, míg a negyedik légkavaró a felmelegedett levegőt hátul préseli ki a házból. Ha a felhasználók növelni szerenék a légáramlás intenzitását, akkor további két darab 120 mm-es ventilátor, vagy két 140 mm-es megoldás szerelhető be a felső panel alá. 

A ház az előlapi panelen a két USB 3.0 port mellett egy USB 3.2 Gen 2 porttal is rendelkezik, mely akár 10 gigabit/s sebességet is képes elérni. 

A lekerekített éleknek köszönhetően a ház kifejezetten modern külsőt biztosít, mely magára vonja a figyelmet. A mellékelt RGB vezérlő szinkronizálja a négy beépített ventilátor világítását, melyek hangulatos megjelenést kölcsönöznek az edzett üveglapon keresztül. A házon belüli kábelrendezők, vagy épp a tápegység burkolata, a levehető porszűrők mind-mind a rendezett megjelenést segítik elő. Kompakt mérete ellenére a TK5M RGB nagyobb méretű hardverek befogadására is képes, mint pl. az akár 310 mm hosszú grafikus kártya, vagy a 157 mm magasságú processzorhűtő és 175 mm hosszú tápegység. Adattárolásra is számos opció van. 

A Sharkoon TK5M RGB 69 eurós ajánlott fogyasztói árcédulát kapott, további információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence