kulon-beszerezheto-gyari-hutot-kapnak-az-uj-generacios-intel-core-proceszorok

Külön beszerezhető gyári hűtőt kapnak az új generációs Intel Core proceszorok

2020. május 26. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Comet Lake S processzorok közül a K-s, azaz a szorzózármentes Core processzorok, valamint a KF-es vagyis IGP-t nélkülöző, modellek már megjelentek. A KF-es modellkre kevesebb a kereslet, főképp a K-s modellek a népszerűbbek.

Eddig az alacsonyabb teljesítményű processzorok kiváltsága volt, a mellékelt processzorhűtő és a a K-s processzorok nem csak hűtés nélkül érkeztek, de még vásárolni sem lehetett hozzájuk. A helzet most megváltozott, hisz a 35 és 65W TDP közé hitelesített modellek mellékelt hűtővel érkeznek, de a magasabb teljesítményű modellekhez az Intel készít gyári hűtést. 

Ez persze nem lesz egyszerű, hisz a 125W és nagyobb TDP-vel rendelkező modellekhez már gyári órajeleken is AIO folyadékhűtést javasolnak az alaplapgyártók, abból is a 280 mm-e és 360 mm-es radiátorral ellátott modelleket preferálják. Az i5-10600K esetében még nem is indokolt a vízhűtés, hisz ebben az esetben egy léghűtés is megbírkózik a processzorral, hisz tuninggal sem meg fel 180W fölé a TDP. Viszont a két nagytestvér esetében már könnyen 200W fölé csúszik a hőterhelés, amit már nem tud egy léghűtés tartósan, hosszútávú károsodás nélkül kordában tartani.   

Hogy mikor és milyen formában érkeznek az Intel (vagy akár bérgyártók) logójával ellátott hűtők, egyelőre nem tudjuk. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: