lefott-a-kave-az-optikai-adathordozoknak

Lefőtt a kávé az optikai adathordozóknak?

A legújabb információk szerint a Sony a fogyasztói piacra szánt optikai adathordozók kivezetésére készül, amire a tervezett elbocsátásokból derült fény. A vállalat le fogja állítani a CD, DVD és Blu-Ray gyártását és az ezzel kapcsolatos fejlesztéseket is beszünteti. Az adathordozók persze nem máról holnapra fognak eltűnni, hisz a disztribútorokkal, viszonteladókkal még folynak az egyeztetések a kivezetéssel kapcsolatban. 

A döntés oka az optikai meghajtók iránti drasztikusan csökkenő kereslet. Ennek a fő oka az adattárolók kapacitásának folyamatos növekedése és ár/GB arányának csökkenése. A felhasználók SSD-ket és HDD-ket használnak a számítógépekben, a hálózati adattárolókban ugyancsak ez a felhozatal , illetve a hordozható eszközök kapacitása is folyamatosan emelkedik. 

Az első körben a felhasználói piacon szűnik meg a merevlemezek ellátása. Az üzleti felhasználásra szánt illetve filmipar számára gyártótt merevlemezek továbbra is biztosítva lesznek. Ebben az esetben addig lesz ellátás, amíg az üzletág ezt igényli és profitábilis. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: