logikus-templomjaras-light-temple/2013/03/05

Logikus templomjárás: Light Temple

2013. március 05. Bordás Dávid

Nem mindenki szereti a logikai játékokat, de ez a kis érdekesség egy kis újat tesz hozzá a megszokott élményhez.

Szerintem vannak olyan fiatalok itt, akik emlékeznek A Cápasrác és Lávalány című nem túl nagy sikert aratott filmre. Ott is van egy vízhez és egy tűzhöz szokott karakter. Ebben  is hasonló a helyzet annyi csavarral, hogy ez egy akció film helyett egy internetes logikai flash játék formájában mutatkozik meg. Cápasrác pedig inkább Lávasrác, és Lávalány is inkább Cápalány képében mutatkozik be, ugyanis egyikük a víz másikuk a tűz kiválasztottja és erre nagy figyelmet kell fordítanunk a különféle pályák teljesítéséhez. Értelem szerűen a víz Lávasrácnak, míg a tűz Cápalánynak árt, viszont az olajat egyikük sem szereti.

Névtelen3  

Az eltérő elemekkel felruházott karakterek eltérő gyémántokat gyűjthetnek. Viszont a többi csapdát, forgantyút, tekerentyűt, tükröt, kart és miegymás mindketten vezérelhetnek. A játék alapja mindenképp a logika és az ügyes mozgatása a karaktereknek, mert néhol elég bonyolultak és összetettek a feladatok, amiket még a különféle színek és a két karakter mozgatása is bonyolít. Már ha az ember egyedül játszik. Ilyenkor nem kis koordináció kell, hogy ügyesen mozgathassuk a kis Lávasrácot és Cápalányt. Viszont ebből a két karakterből fakadóan lehet ketten is játszani és kooperálni, a bonyolultabbnál bonyolultabb feladatok végrehajtásában, ami még nagyobb móka tud lenni.

Névtelen  

Ezt a mókát elég sokáig tudjuk űzni, mivel rengeteg nehezebbnél nehezebb feladat várja a játékosokat. Az egyre keményebb kihívások sorát néha a visszaszámláló, néha pedig saját csapattársunk is megnehezítheti.

A játék szép és ez is tökéletesen működik, mindemellett hosszú játékidőt ígér (bár ez logikai érzéktől is függ), így nem egy órás szórakozást hanem kicsit többet nyújt. Ezt természetesen a jutalmak is megtoldják egy vissza-visszatéréssel egy-két pályára.

Kipróbálni a lentebb elhelyezkedő linkkel tudjátok:

http://www.miniclip.com/games/light-temple/hu/

Értékelés: Játékmenet: 90% Hangok: 60% Szavatosság: 85%

Összességében: 80%

Írta: Bordás Dávid