mar-a-boltokban-a-bioshock-infinite/2013/03/26

Már a boltokban a BioShock Infinite

2013. március 26. Herczeg Balázs

A 2K és az Irrational Games a mai napon bejelentette, hogy az Irrational Games által fejlesztett BioShock® Infinite már elérhető Windows PC-re, a Microsoft Xbox 360® videojáték és szórakoztató rendszerére, és a PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszerére. A várva várt, erős narratívával rendelkező, első szemszögű akciójátékáról áradoznak a kritikusok, mi több az év legmagasabb értékelésű* játéka, mely a tökéletes, a Game Informer-en kapott 10/10-es, a 10/10-es Eurogamer, a 4/4 csillagos USA Today tesztek mellett számos egyéb értékeléssel is rendelkezik.

 “Ma van a nap, melyre vártunk. A mi BioShock újraértelmezésünk készen áll arra, hogy a kezünkből a világ játékosainak a kezébe kerüljön.” nyilatkozta Ken Levine, az Irrational Games társalapítója és kreatívigazgatója. “Hiszünk benne, hogy az Infinite nagyon is egy BioShock élmény, ugyanakkor valami hihetetlenül friss is, amit mind az eredeti BioShock játékok rajongói, mind a sorozattal most először találkozó játékosok élvezni fognak.”

 “A 2K és az Irrational Games elkötelezett, hogy olyan tapasztalatokat nyújtson a játékosok számára, melyeket máshol nem találnak.” tette hozzá Christoph Hartmann, a 2K elnöke. “Rapture omladozó városától Columbia kék egéig – büszkék vagyunk, hogy segíthettünk az Irrational Games-nek abban, hogy egyedi elképzeléseiket eljuttathassák a világ játékosaihoz.”

 BioShock Infinite-ben a korábbi amerikai lovassági katonából zsoldossá avanzsált Booker DeWittszerepébe bújhatnak. Mivel a rossz emberek felé adósodott el, és már élete a tét, DeWitt-nek csak egy esélye van, hogy tiszta lappal induljon újra. Meg kell mentenie a titokzatos, Elizabeth nevű lányt, aki gyerekkora óta Columbia repülő városának foglya. Vakmerő menekülésük során, egymásra utaltságukban Booker és Elizabeth között szoros kötelék alakul ki. Együtt megtanulják, hogyan használják a fegyverek és a képességek egyre bővülő arzenálját, a felhőben lebegő zeppelineken, a nagysebességű légkábeleken, vagy Columbia utcáin küzdve, miközben megpróbálják túlélni a lebegő város veszélyeit, és felfedni sötét titkát.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=81UChLWPpPk[/youtube]

 A BioShock Infinite-ről

BioShock Infinite a Microsoft Xbox 360® videojáték és szórakoztató rendszerére, a PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszerére és Windows PC-re jelenik meg. További BioShock Infinite információkért, kérjük, látogasson el a http://www.bioshockinfinite.com oldalra.

 A BioShock Infinite-hez a továbbiak is elérhetőek:

 A BioShock Infinite Premium Edition csak úgy hemzseg a korlátozott példányszámú, gyűjtői tárgyaktól, melyeket ugyanazok az Irrational Games-es művészek terveztek, akiknek a játékot köszönhetjük. További exkluzív digitális tartalmai, valamint a BioShock Infinite egyedi vizuális stílusába és ennek készítésébe bepillantást engedő kiadás kötelező darab minden BioShock rajongó számára. Tartalmaz egy kézzel koptatott, textilborítású artbook-ot, egy 25mm magas műgyanta Handyman figurát, egy ’Murder of Crows’ kulcstartót, egy litográfiai nyomatot, a játék zenéjét digitális formában, egy exkluzív felszerelést és egyéb digitális finomságokat.

 Columbia igazi hazafiait hívjuk harcba: a valódi BioShock gyűjtők és rajongók számára készült, limitált példányszámú Ultimate Songbird Edition bőkezű a csúcsminőségű relikviák tekintetében, melyeket aBioShock Infinite-et is megálmodó művészeknek köszönhetünk. Szintén megtalálhatóak benne az exkluzív digitális tartalmak, egy gyűjtői csomagolás, és egy lélegzetelállítóan részletes szobor Columbia védelmezőjéről – a Songbird-ről.

 A BioShock Infinite Season Pass közel 30 EUR értékű kiegészítő tartalmat nyújt 19,99 EUR-es (PlayStation®Network, Windows® PC) vagy 1600 Microsoft Pontos (Xbox LIVE® online szórakoztató rendszer) áron –ez pedig több mint 30%-os megtakarítást jelent. A BioShock Infinite Season Pass mind a három kiegészítő-csomagot tartalmazza, és a vásárlói ingyen hozzájutnak az Early Bird Special Pack-hez (Különleges Első Fecske Csomag). Ez a bónuszcsomag négy exkluzív felszerelést ad, a géppuska és a pisztoly sebzését növeli, és a játékosok e fegyverek arany változatát is elérhetik benne. A játékosok továbbá öt ’infúziós palackot’ kapnak, melyek növelhetik az életerejüket, a pajzsuk tartósságát, vagy a speciális képességek – a Vigorok – használatát teszik könnyebbé, az ezekhez szükséges sók (Salts) egyidejűleg tárolt mennyiségének növelésével.

 A BioShock A BioShock Infinite Infinite PEGI 18-as korhatár besorolással rendelkezik. A legfrissebbBioShock Infinite hírekért és információkért kövesd az Irrational Games Facebook és Twitter oldalait.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter