mar-megvasarolhato-a-thermaltake-cte-t500-teljes-meretu-toronyhazsorozat

Már megvásárolható a Thermaltake CTE T500 teljes méretű toronyházsorozat

2023. július 20. Fenes Kristóf Gépház hírek

A Thermaltake bejelentette a CTE T500 TG ARGB és a CTE T500 Air Full teljes méretű toronyházak megjelenését fekete és hófehér változatokban egyaránt. A CTE T500 egy E-ATX teljes méretű toronyház, amely a CTE-kialakítású sorozatot egészíti ki, és úgy tervezték, hogy magas szintű hűtési teljesítményt biztosítson a kritikus alkatrészeknek. Ez a ház három előtelepített CT140 ventilátorral érkezik és akár egy 420 mm-es AIO-radiátort is támogat elöl, ami teljeskörű hűtési támogatást jelent. Hogy megfeleljen a hűtési teljesítményre és a belső alkatrészek megjelenítésére vonatkozó igényeknek, a CTE T500 TG ARGB két edzett üveglappal rendelkezik elöl és bal oldalt; míg a CTE T500 Air egy edzett üvegből készült panelt kapott a bal oldalon, és a nagyobb légáramlásra helyezi a hangsúlyt.

A CTE-kialakítás, amely a Centralized Thermal Efficiency (központosított hűtési hatékonyság) rövidítése, az alaplap 90 fokos elforgatását használja, hogy hatékonyabb légáramlási utakat hozzon létre a kritikus hőforrásokhoz. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a CPU és a grafikus kártya sokkal közelebb kerüljön az előlap, illetve a hátlap felől érkező hűvös levegőhöz, beleértve a független légáramlási útvonalakat is. Emellett a több irányból érkező hideglevegő-beömlők és a felső részen helyet kapó meleglevegő-elszívók optimális légáramlást biztosítanak az átfogó hűtés érdekében. Ezenkívül a CTE T500 TG ARGB-be előtelepített három CT140 ARGB-ventilátor és a CTE T500 Airbe előtelepített három CT140 ventilátor a Thermaltake PWM-ventilátorok új generációjának tagjai, 1500 RPM-es fordulatszámmal és speciálisan kialakított ventilátorlapátokkal, amelyek még távolabbra tudják tolni a levegőt.

A CTE T500 sorozat maximális testreszabhatósággal érkezik az eltérő hűtési típusok támogatásához, beleértve a lég-, az AIO- és az egyedi folyadékhűtéseket. A CTE T500 összesen akár tizenegy 120mm/140mm-es ventilátornak biztosít elegendő helyet, valamint elöl akár 420mm-es AIO-radiátorok, hátul akár 360 mm-es AIO-radiátorok és felül 120 mm-es AIO-radiátorok támogatására alkalmas. Emellett a CTE T500 sorozat több ventilátortartó keretet (elöl és hátul) és egy pumpa- és tartálykeretet (alul) is tartalmaz az AIO- és a DIY szerelmeseinek, hogy a kapcsolódó komponenseket könnyedén tudják telepíteni. Ráadásul a CTE T500 bal oldalán található, 4 mm vastag edzett üveglap lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes pompájukban mutassák meg gépük belsejét és a komponensek pompás RGB-világítását.

A kiváló hardveres bővíthetőségnek köszönhetően a CTE T500 akár egy E-ATX (12×13 hüvelykes) alaplapot, egy maximum 195 mm magas CPU-hűtőt, egy 385 mm hosszú grafikus kártyát, egy legfeljebb 180 mm hosszú tápegységet és akár hat 2,5 hüvelykes SSD-t vagy négy 3,5 hüvelykes HDD-t támogat. Az alaplaptálca körüli tépőzáras pántok és kábeltartók segíthetnek a jobb kábelmenedzsmentben, míg a kivehető porszűrők, melyek az összes szellőzőnyíláson megtalálhatók, megvédik a rendszert a por okozta hűtési problémáktól. Sőt, a CTE T500 kiterjedt I/O-val érkezik két USB 3.0 Type-A, egy USB 3.2 Gen 2 Type-C és egy HD audio csatlakozóval felszerelve, hogy megfeleljen a felhasználók funkcionális igényeinek.

Ha egy olyan PC-építő vagy, aki kiemelkedő hűtési teljesítménnyel és belső komponensmegjelenítéssel rendelkező E-ATX kialakítású, teljes méretű toronyházat keresel, akkor a CTE T500 – ami a Thermaltake innovatív Centralized Thermal Efficiency kialakítását használja a különböző hűtések maximális testreszabásának támogatásához, és bal oldalt kristálytiszta ablakos kialakítással rendelkezik – jelenti az elsőszámú választást, különösen DIY-folyadékhűtéses vagy a kettős AIO-konfigurációk esetén.

Írta: Fenes Kristóf