mars-gaming-mm2-gamer-eger-tesztje/2015/07/02

Mars Gaming MM2 gamer egér tesztje

2015. július 02. Kocsis Bence Egér

Korábban már jártak nálunk különféle Tacens perifériák és kiegészítők. A spanyol gyártó egy másik márka alatt is képviselteti magát Mars Gaming néven, ami értelem szerűen a játékosokat célozza meg. A brand palettáján számítógépházak, tápegységek, perifériák és egyéb kiegészítők szerepelnek. A Tacens divíziójaként működő Mars Gaming palettájáról most egy gamer egeret, méghozzá a Mars Gaming MM2-t vettünk górcső alá.

Mars Gaming MM2:

A Mars Gaming MM2 csomagolása eléggé mogorva, fekete doboz, melyen a Mars Gaming felirat mellett a Tacens neve is megtalálható. Maga a doboz elől kinyitható, így már kibontás előtt szemrevételezhetjük az egeret és a belső oldalán pedig néhány lépet is találunk az MM2-ről. A doboz hátoldala természetesen tartalmazza a termék fontosabb adatait. A dobozt kibontva az egér mellett találunk egy dokumentációt, valamint az illesztőprogram lemezét.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

A Mars Gaming MM2 egy külsőre nagyon esztétikus  120 x41 x75 mm-es méretekkel rendelkező, 155 gramm súlyú egér. A a kellemes tapintású felső részen látható fehér csíkok és a Mars Gaming felirat díszes, de nem giccses, valamint az  ezüstös, 4-4 lyukkal rendelkező oldalsó rész is nagyon jól néz ki. Ezek az eszüstös elemel alul 1-1 nyúlnányban végződnek, amik a kéz kényelmesebb tartásáért felelősek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az egér alján találjuk az akár 5000 dpi felbontásra képes Avago optikai szenzor érzékelőjét, valamint látható, hogy az MM2 jól el lett látva csúszó felülettel.

A kimondottan kényelmes kéztartást biztosító egéren összesen 6 programozható gomb található. A jobb és a bal egy egybeöntött, középen elválasztott elem, mely 1-1 fehér átlátszó vonal fut végig, melyeken keresztül az épp beállított fény szűrődik át. Ezeknek a gomboknak van bizonyos ellenállásuk, ami nagyon jó dolgok, hisz egyes egereknél már az ujjak súlyára megtörténik a kattintás. A két főgomb között található a görgő, mely elég halknak és precíznek is mondható. A görgőt benyomva természetesen egy újabb programozható gombot kapunk. Az egér oldalsó részein találunk még 1-1 puha tapintású gombot, melyek megtörik az egér szimmetriáját, hisz a jobb oldali kicsit előbbre került.

A görgő felett találjuk az átlátszó, ugyancsak gumiból készült dpi feliratú gombot, mellyel az optikai szenzor felbontását állíthatjuk. Itt lehetőségünk van 500, 2000, 3500 és 5000-es értékek választására, melyekhez egy adott háttérszín társul. (A driver leírásában olvashatjátok, hogy a dpi-szín párosokat lehet variálni)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA. OLYMPUS DIGITAL CAMERA.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

Az egér működését egy aranyozott, szövet borítású kellőképp hosszú kábel biztosítja, melyen keresztül 125 Hz és 1000 Hz közötti frissítést állíthatunk be a mellékelt illesztőprogram segítségével.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.
Az MM2 a kikapcsolt állapot mellett 4 háttérfényt képes használni. A piros, sárga, kék és lilás-fehér fények fényerejét is állíthatjuk, valamint lehetőség van pulzálós effekt beállítására (ez az alapértelmezett)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.
A driver:

A Mars Gaming MM2 driver elég összetett, szinte mindenre gondoltak a készítők. Az alapbeállításoknál a különböző gombokat és a görgőt programozhatjuk aszerint, hogy milyen funkciót, funkciókat szeretnénk vele ellátni. Ezeket a beállításokat 5 profilba tudjuk elmenteni, ami egy jó dolog, hisz gy különböző alkalmazásokhoz lőhetjük be az egeret egy kattintással. Ugyanígy profilokba menthetők a dpi beállítások.  Megszabhatjuk azt, hogy az 500 és 5000 dpi közötti skálán a 4 lehetőséget milyen értékre lőjük be. Akár meg is variálhatjuk a sorrendet, így lehetőség van arra, hogy olyan színt válasszunk, amilyen szimpatikus.

driver_01

A második oldal a színbeállításokra specializálódott. A háttérvilágítást akár ki is kapcsolhatjuk, ami egy nagyon jó dolog, hisz nem minden esetben igényeljük a fényáradatot. Szabályozhatjuk a háttérfény erősségét is, és azt is megadhatjuk, hogy milyen gyakorisággal pulzáljon aaz aktuális színre beállított fényünk. Természetesen ezeket a beállításokat is hozzádobhatjuk a profiljainkhoz.

driver_02

Az egyéb beállításoknál a görgő sebességét szabályozhatjuk, emellett az egér és a számítógép közötti kommunikáció sebességét adhatjuk meg 125 és 1000 Hz közötti intervallumban, ami 8 és 1 ms közötti reakcióidőt eredményez. Lehetőségünk van a cursor windows alatti jellemző sebességének beállítására, valamint azt is megszabhatjuk hogy a klasszikus dupla kattintás milyen időintervallumon belül legyen elfogadható. Ha az egér egy korábbi félresikerült beállítás miatt nem működik megfelelőképpen, akkor a gyári beállításokat betöltve újra próbálkozhatunk.

driver_03

Összegzés:

A Mars Gaming MM2 egér a Tacens gamer szekciójának nagyon jól sikerült alkotása. Az egér esztétikus, kényelmes és árkategóriájához viszonyítva nagy tudással rendelkezik. A 4 választható szín jó dolog, mint hogy az is, hogy akár ki is kapcsolhatjuk a háttérfényt, vagy állíthatjuk fényerejét. DPI és frissítési idő testre szabhatóság és 5 profilba menthető programozható gombok mind-mind a felhasználók igényeit kielégítő tulajdonságok. A Mars Gaming MM2 egér 6.000 forint körüli áron szerezhető.

tetszett_s
mars_gaming

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: