mass-effect-andromeda-uj-trailer-uj-hirek/2016/11/08

Mass Effect Andromeda - új trailer, új hírek

2016. november 08. Ficsor Tamás

Ahogy arra számítani lehetett a hivatalos N7 Day alkalmával újabb információk és kedvcsináló látott napvilágot a jövő évben érkező (remélhetőleg) Andromeda-ról. Mivel e jeles nap előtt is történtek lépések, valamint közben is, illetve a meglévő információhalmaz egy kicsit zavaros lehet, így tisztázzunk most mindent.

A napokban indult el az Andromeda Initiative, melyre felregisztrálva sok háttér információhoz juthatunk. A csatlakozás ingyenes, mindössze egy létező EA fiók kell hozzá, ami szintén ingyenesen elérhető. Összesen hat training lesz, amik "elvégzése" után exkluzív Pathfinder Helmet üti a markunk, szóval duplán megéri csatlakozni. A kezdeményezés elindításakor egy rövid videót kaptunk, melyben a narrátor például azt a fontos információt említi meg, hogy a felfedezés 600 év elteltével játszódik. De mitől számoljuk ez a sok időt?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SPkv7DmeM1A[/youtube]

-

A választ Jian Garson adja meg, aki magát az Andromeda Initiative-et alapította 2176-ban, akörül, amikor Batarian kalóz csapatok nagy erővel megtámadták az Elysium-on élő emberi kolóniát. Talán ez is egy ok lehetett a kezdeményezés elindításáért. Kiderül, hogy az AI (Andromeda Initiative) egy magánpénzből finanszírozott projekt, azaz nem tartozik a Rendszerek Szövetségéhez. A nagy cél az, hogy tudósokat, felfedezőket és telepesek küldjenek egy egy irányú útra az Andromeda galaxisba. Természetesen nem vakon vágnak bele a dologba. Hosszú keresés és vizsgálás után találtak több potenciálisan lakható bolygót a Heleus klaszterben. Ezek a bolygók Golden World, avagy aranyvilág nevet kapták. Igaz, hogy tudnak a létezésükről, de nem tudni pontosan milyen körülmények uralkodnak az egyes planétákon, így a Pathfinder-re (róla majd később) és annak csapatára hárul a felelősség minden bolygó felmérésére és átkutatására, így az esetleges harcok kimenetelére. Ha minden a terv szerint halad, akkor a végső lépés a Tejútrendszer és az Andromeda galaxis összekötése lenne.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MjfIPkv4WDY[/youtube]

-  

Szerencsére a program több bőkezűbb feljebbvalónak is megtetszett, így jelentősen felgyorsultak az előkészületek. Az Andromeda Initiative 2185-ben veszi kezdetét, de nem derül ki, hogy pontosan mikor, így lehet, hogy nagyjából akkor, amikor a Cerberusnak hála a Lazarus Project keretein belül Commander Shepard újjáéledt, vagy akkor, amikor a Collectors fenyegetés végleg megszűnt. Valószínűleg az utóbbi eset áll fent, így pont a vihar előtti csendben (Reaper attack) indultak a hajók. Az út 600 éved vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy 2785-ben fog játszódni a "cselekmény". Ezzel meg is van magyarázva, hogy a rész miért nem kapcsolódik a trilógiához. A tervek szerint az utat alvó állapotban fogjunk megtenni. Ezt a hosszú repülést összesen 5 hajón tesszük meg. Az úgynevezett Ark hajókból 4 van, valószínűleg a Citadel területén élő 4 leghatalmasabb faj miatt. Mindegyik Ark hajó élén egy Pathfinder áll. A Pathfinder egy elit katona, aki harci tapasztalatai mellett a tudomány terén is megállja a helyét. A mi Ark hajónk,  a Hyperion élén egy N7   rangú veterán Alec Ryder áll, aki tagja volt a Jon Grissom által vezetett felfedező csapatnak, akik 2149-ben léptek át először egy tömegrelén. Alec a sikeres Charon tömegrelé út után indult el az N7 képzésre, így biztosítva rátermettségét.

large-img

Az ötödik hajó a Nexus, amin azok az emberek és más fajok tagjai vannak, akik nem jutottak fel valamelyik Ark hajóra. Az eligazító videóból kiderül, hogy rendelkezésre áll majd szárazföldi jármű, vagyis mako, ami Nomad nevet kapott, valamint szárazföldet elérő Tempest (Normandy SR!?) hajó is. Ismét csak ajánlani tudom az Andromeda Initiative-re való jelentkezést, hisz ezekről, valamint más felszerelésről is jönnek majd információk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pyZw_oqk7Q8[/youtube]

-

De ugye semmi sem történik úgy ahogyan elterveztük, legalábbis ezt mutatja a legújabb előzetes. Valószínűleg a mi Ark hajónk csúnya bibit fog kapni melynek következményeként a Pathfinder-t, vagyis Alec-et elveszítjük, így a megmaradt két Ryder, azaz Scott és Sara között fog eldőlni (a játékos döntése alapján), hogy ki legyen a főnök. Agresszív idegen lényekből és ellenfelekből is lesz elég, miknek az arcát még véletlenül sem mutatták, de egyes források szerint Khet vagy Kett nevű fajhoz tartoznak. Nekem hirtelen a Collectors-okat juttatták az eszembe, de az biztos, hogy nagyon fura az az "angyalifej".

Az izgalmat csak fokozza az a hír, hogy visszatérnek a nagyszerű lojális küldetések. Milyen jók is voltak az ME2-ben, azonban az Andromeda ezt tovább viszi. A küldetések teljesítésével sokkal sokkal mélyebbre és hatunk a csapattárs, illetve maga a sztoriba. De nem ezek lesznek a főbb extrák, ugyanis több különböző témájú missziók várhatnak ránk, mint például a felfedezésekre vagy Ryder családot körülvevő rejtélyre vonatkozók.

A szinkronszínészek kilétéről is lehullt a lepel:

  • Alec Ryder - Clancy Brown (Spongebob kockanadrág - Rák úr, Warcraft - Blackhand);
  • Scott Ryder - Tom Taylorson (Octodad: Dadliest Catch);
  • Sara Ryder - Fryda Wollf (Civilization: Beyond Earth)

Aki gameplayre vágyott az ne csüggedjen, ugyanis a decemberben megrendezett The Game Awards shown a Bioware csapata erre készül. Addig is itt egy korábbi 4K-s minőségű bemutató, ahol inkább a látvány és a fizika került megcsillantásra.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=t1hBNALUk4w[/youtube]

-

A további jó hír inkább csak az Xbox One konzolosokat érinti, ugyanis az ME1 után a trilógia másik két szereplője is megkapta a visszafele kompatibilitási módot, vagyis itt az idő újra játszani azokat is. De ez nem minden, a PS4 tulajokkal együtt lehetőség van a multiplayer beta verziójához való csatlakozáshoz. Ezt a játék producere Fabrice Condominas erősítette meg. A jelentkezéshez szükség van egy EA fiókra, egy Origin-re és ugye PS4 vagy Xboy One konzolra. Pontos dátumról egyenlőre nincs hír, de ha a Bioware oldalán jelentkeztek talán benne lehettek a szerencsések között.

Nem meghatározott időponttal rendelkezik sajnos a játék megjelenése is. Az eddigi értesülések szerint március 21-e a neves nap, amit a Dark House jóvoltából tudhattunk meg, amikor az előrendelések közé tette az új képregényt. Bár azóta már javították, de a leírásban az szerepelt, hogy "a játékkal egy időben jelenik meg". A napokban erre az EA is rácáfolt, amikor a pénzügyi vezető Blake Jorgensen által tartott tájékoztatóban az hangzott el, hogy 3 héttel, de akár 5 hónappal is eltolhatják a megjelenést, ha ők úgy látják. Senki sem akar felsülni ezzel az epizóddal, ahogy a rajongók sem akarnak egy csúf ME folytatást.

Írta: Ficsor Tamás