matol-elerheto-a-be-quiet-dark-base-900pro/2016/06/28

Mától elérhető a be quiet! Dark Base 900/Pro

2016. június 28. Herczeg Balázs Gépház hírek

A német tápegységek gyártásában már több mint 10 éve vezető márka, a be quiet! piacra dobta a felső kategóriás Dark Base 900 és Dark Base Pro 900 számítógépházait.  A moduláris dizájnnak köszönhetően hatalmas flexibilitás párosul a szériával, ehhez pedig hatékony hűtés társul a beépített SilentWings 3 ventilátoroknak hála, melyek extrém halk működéssel dolgoznak. A házak elegáns külsővel rendelkeznek, ehhez társul a Dark Base Pro 900 oldalsó ablaka, amely színezett edzett üvegből készült. A Pro modell ráadásul beépített LED világítással és Qi töltővel is rendelkezik.

bg010_w_h_7

Legyőzhetetlen flexibilitás a moduláris belsőnek köszönhetően

Az új be quiet! Dark Base 900 semmiféle kétséget nem fog kelteni a beépíthető konfigurációk tekintetében, ugyanis a moduláris belső rengeteg lehetőségnek ad utat ahhoz, hogy a komponenseket optimálisan tudjuk elhelyezni. Az eltávolítható alaplap foglalat 6 különböző pozícióba installálható, ráadásul minden alaplaptípust támogat egészen az E-ATX-ig, vagy az XL-ATX-ig. Ha a specifikus hardver és a hűtő pedig felkerül a foglalatra, a foglalat visszahelyezése már nem fog problémát okozni. Különböző hardver elemek behelyezése sokkal könnyebb lesz bárki számára, ha azokat a házon kívül építik be. A moduláris elemeknek köszönhetően pedig a Dark Base 900 széria a felső-kategóriás rendszereket is támogatja vízhűtéssel szerelve, ezáltal lehetőséget adva a túlhajtásnak, mindezt szinte hangtalanul operáló hűtéssel. Ha pedig rendkívül sok tárhelyre lenne szükségünk, akkor a Dark Base 900 széria szintén tökéletes megoldá lehet, köszönhetően a 15 SSD, 7 HDD és 2 optikai meghajtó elhelyezésének lehetősége miatt.

bgw10_w_h_1 bg010_w_h_1

.

A hatékony hűtés rendkívül halk működéssel jár

Még egy fénylő pontja az új felső-kategóriás gépházaknak a kifinomult hűtése a tökéletes légáramlattal, köszönhetően a három előretelepített 140 mm-es be quiet! SilentWings 3 PWM ventilátoroknak. Az egyedülálló rotorlapát dizájnnak, a gumírozott keretnek és a tölcsér formájú levegőnyílásnak köszönhetően a ventilátorok halkan és hatékonyan működnek. Ezzel egy időben a 6 pólusú motor a folyadékos dinamikájú csapágyával (FDB) csökkenti a fogyasztást és a működéssel járó rezgéseket. Az átfogó légáramlat koncepció a házban lévő L-alakú szellőzőkkel valósul meg, amelynek köszönhetően csökken a működési zaj is. A zajcsökkentés elérése a szigetelő habszivacsnak a gépház elején, tetején és oldalán köszönhető. Egy másik fénylő pontként szolgál a fokozatmentes ventilátor vezérlő, mely a Dark Base 900 esetében 3, míg a Pro 900 esetében négy standard illetve PWM ventilátort támogat. A házban található rengeteg helynek köszönhetően pedig a ház alkalmas a legerősebb vízhűtéses rendszerek különböző variációinak beszerelésére is.

bg010_w_h_4

A német termékek egyik látványossága

A Dark Base 900 nem csupán technikailag remekmű, hanem rendkívüli minőségű alapanyagokból áll össze úgy, hogy a dizájnja is remek marad mellette: simított alumínium felület és robosztus acél kivételes eleganciához és stabilitáshoz vezet. A legjobb modell egy függetlenített oldalsó ablakkal rendelkezik, amely színezett edzett üvegből készült. Ennek köszönhetően a be quiet! LED csíkokkal szerelte fel a gépházat, amelyek 5 különböző színben tudnak világítani. Ez a modell egy extra vezetéknélküli tötőpanellel is rendelkezik a Qi kompatibilis eszközök számára. A sima verzió egy 2 az 1-ben oldallappal érkezik, ahová 2 opcionális ventilátor szerelhető fel a légáramlás további optimalizálásához. Mindkét variáció különböző színkonbinációkban érkezik, melyek között elérhető lesz a narancssárga, az ezüst vagy akár a teljesen fekete verzió is.

A Dark Base 900 széria mától elérhető a boltok polcain. A sima változat nagyjából 60 000 forintos árcédulával, míg a nagyobb modell 75 000 forintos árcédulával rendelkezik.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter