me-andromeda-itt-az-uj-eligazito-video/2016/12/05

ME Andromeda – itt az új eligazító videó

2016. december 05. Ficsor Tamás

A korábban elindult Andromeda Initiative betekintést nyújt az új küldetés hátterébe, ahol a célunk az, hogy új otthont találjunk Az Andromeda galaxisban.

Az Andromeda Initiative oldalára felregisztrálva érdemes megnézni a videókat, hogy a végén egy exkluzív Pathfinder Helmet tulajdonosai legyünk. Összesen hat eligazítás lesz, melyek közül az első részben maga a projekt alapító Jian Garson beszélt. Megtudtuk, hogy hogyan és miért jött létre a terv, illetve, hogy mikor indult és hogy az út milyen hosszú lesz.

large-img

Az első eligazításon is szó esett az odajutó járművekről, melyekről most részletesebb bemutatást ad nekünk az ME trilógiából jól ismert Avina a VI asari. Az ő célja, hogy a mi kérdéseinkre választ adjon, útmutatást nyújtson és betekintést adjon az aktuális eseményekről. A hosszú repülést összesen 5 hajón tesszük meg. Az úgynevezett Ark hajókból 4 van, melyek mindegyikén a Fellegvár űr területén található 4 leghatalmasabb fajok egyedeinek van fenntartva. Mindegyik Ark hajó 1,5 kilométer hosszú és 17 millió tonna súlyú. Mindegyik élén egy Pathfinder áll. A Pathfinder egy elit katona, aki harci tapasztalatai mellett a tudomány terén is megállja a helyét. A mi Ark hajónk, a Hyperion nevet viseli.

Az út során az eddig használt tankolási rendszer helyét egy úgynevezett ODSY meghajtó veszi át. Rendszer lényegében újra hasznosítja a statikus energiát, ami alapesetben a hajó pusztulását okozza, de a meghajtó ezt nem engedi, helyette el tárolja az energiát és az Ark elsődleges rendszereihez szolgáltatja.

large-img-1

A 2,5 millió fényév távolságra szólót utazást igyekeztek minél jobban lecsökkenteni, így az ismert galaxisban lévő tömegrelék technológiáját vették alapul. A tömeghatás mezők segítségével a hajók fénysebességnél gyorsabban képesek haladni, létrehozhatók pajzsok, illetve a sztázis tartájok is ezen technológián alapulnak.

large-img-2

A Normandy mellett talán a másik legemlékezetesebb „hajó” a Citadel, ami a ME univerzumban központi helyet foglal el. Nos az új részben ezt a központi szerepet a Nexus fogja betölteni, ami a Citadel egy kisebbik variánsa. Ide dokkolnak be az Ark hajók, itt találjuk meg Avina-t, itt lazulhatunk a csapattal. Ezen a hajón futnak az összeszedett információk. A műveleti központban három fő emberre esik az irányítás szerepe:

  • Az igazgató Foster Addison, aki a kolonizálásért felel. Minden ehhez kapcsolódó logisztikai ügyeket és a kérdéses helyeket ellenőrzi.
  • A Nexus főfelügyelője Nakmor Kesh, aki egy nőstény Krogan. Központi tagja az állomást építő csapat mérnökeinek. Feladata, hogy fenntartsa és biztosítsa létesítmény üzemképes állapotát.
  • A Nexus biztonsági főnöke Sloane Kelly, aki képzett katona és felelős minden biztonságot érintő dologban.

Nem rég indult el az Andromeda Initiative, melyre felregisztrálva sok háttér információhoz juthatunk. A csatlakozás ingyenes, mindössze egy létező EA fiók kell hozzá, ami szintén ingyenesen elérhető. Összesen hat training lesz, amik “elvégzése” után exkluzív Pathfinder Helmet üti a markunkat, szóval duplán megéri csatlakozni.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kPQuUmiIcW4[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás