megerkezett-a-nokia-9-pureview

Megérkezett a Nokia 9 PureView

2019. február 25. Kocsis Bence Mobil hírek

A HMD Global bejelentette a világ első ötkamerás rendszerével ellátott okostelefonját, a Nokia 9 PureView-et. A Nokia 9 Pureview ZEISS Optikával ellátott öt kamerás rendszerrel rendelkezik. Két színes szenzor a pontos, élénk színű képekért, három monokróm szenzor pedig a részletgazdagságért felel. Az egyetlen, hasonló kapacitású szenzorhoz képest a Nokia megoldása 10x nagyobb mennyiségű fényt enged be. Minden egyes kép, mely az öt hátlapi kamerával készül legalább 60 megapixelnyi adatot generál, melyhez komoly erőforrás szükséges, melyhez a Qualcomm Snapdragon 845 megfelelő partner. 

A Nokia 9 Pureview egy 5,99 hüvelykes, HDR 10 támogatással rendelkező kijelzőt kapott, melybe ujjlenyomat leolvasó is került. Az öt hátlapi kamera belesimul a telefonba, így mindössze 8 mm-es vastagsággal rendelkezik. A kijelző strapabíróságáról a Corning Golilla Glass 5 üveg gondoskodik, míg a telefon 6000-es szériájú alumínium háza megvédi a készüléket a kisebb ütésektől, balesetektől. 

A telefon az Android 9 Pie rendszerrel érkezik, mely olyan funkciókkal bír, aminek köszönhetően az operációs rendszer alkalmazkodik a felhasználó szokásaihoz, ezáltal gyorsabbá válik. A telefon által készített kép:


Ami a Nokia 9 PureView árazását illeti, hamarosan 229.990 forintos ajánlott fogyasztói árcédulával érkezik. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: