megerkezett-magyarorszagra-az-asus-zenfone-2-laser/2015/10/21

Megérkezett Magyarországra az ASUS ZenFone 2 Laser

2015. október 21. Kocsis Bence Android hírek

A hazai felhasználók számára is elérhetővé vált a ZenFone 2 Laser készülék  13 megapixeles PixelMaster kamerával és a lézeres autofókusszal . Az 5 hüvelykes és 5,5 hüvelykes változatban kapható készülékek 1280 x 720 pixeles HD kijelzővel érkeznek. A ZenFone 2 Laser a legfrissebb Corning Gorilla Glass 4 kijelzőtechnológiával gondoskodik a páratlan karcállóságról, erőről és mindennapos strapabírásról. Az egyenletes teljesítményért a négymagos, 64 bites Qualcomm Snapdragon processzor és 2 GB gyors memória felel.

Az új ZenFone Laser modellek 2 f/2.0-s széles rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával lenyűgöző nagyfelbontású felvételek készíthetők exponálási késleltetés nélkül. Ezt egy olyan lézeres autofókusz-technológia egészíti ki, amellyel a felhasználók mindössze 0,3 másodperc alatt tökéletes tisztaságú képeket készíthetnek.

ZE500KL_AG14_W

A PixelMaster iparágvezető Low Light módja pixelegyesítéses technológiát használva akár 400%-kal fényesebb képeket tud készíteni éjjel vagy rosszul megvilágított környezetekben anélkül, hogy vakura volna szükség. Amikor a villanófény jól jön, akkor a ZenFone 2 Laser meleg bőrtónusokat és precíz színvisszaadást eredményező Real Tone vakuja működésbe lép.

A ZenFone 2 Laser PixelMaster kamerájának Backlight (Super HDR) módja akkor is gondoskodik az élénk, egyenletesen megvilágított képek készítéséről, ha például napnyugtakor hátulról megvilágított portrét szeretnénk. A pixelkiemeléses technológia akár 400%-kal javítja a kontrasztot, biztosítva, hogy az előtérben álló tárgy tisztán, árnyékoktól mentesen váljon el a háttértől.

Ha valaki részletesebben is be szeretne avatkozni a kamera beállításaiba (pl. ISO, zársebesség stb.), akkor a Manual (kézi) móddal az okostelefonon a DSLR-gépekéhez hasonló használati élményt érhet el.

A ZenFone 2 Laser gyönyörű képernyője 1280×720 pixeles felbontással és akár 294 ppi-s pixelsűrűségű kijelzővel rendelkezik, amely széles, 178 fokos betekintési szögekkel garantálja a fotók és videók életszerűségét, az alkalmazások látványos megjelenítését. Az ASUS TruVivid technológia fényes, intenzív színeivel még élvezetesebbé teszi az akár 72%-os remek képernyő-test arányú készülék által megmutatott képeket.

ZE500KL_AG02_G2

Mindegyik ZenFone 2 kijelzője a Corning legfrissebb Gorilla Glass 4 üvegéből készül. A Gorilla Glass 4 alkalmazása azt jelenti, hogy a ZenFone 2 Laser kétszer jobban ellenáll a leejtés okozta károknak, mint az elődje, az apróbb karcolások után is 2 és félszeres a megmaradó ellenállása, és 85%-os valószínűséggel kevésbé fog betörni a napi használat során. Mikroszkopikus vastagságú szennytaszító bevonata csökkenti a kopást és a maszatolódást, hogy a ZenFone 2 Laser képernyője mindig ragyogjon.

A szabadság, a kapcsolattartás és az önkifejezés adja az ASUS ZenUI mobil felhasználói felületének alapját. Ez a három tényező ihlette a ZenFone 2 Laserhez készített ZenUI továbbfejlesztéseket. A legfrissebb változat még egyszerűbb és intelligensebb felhasználói élményt, az áttekinthetőbb megjelenéshez fehér területeket használó elegáns új elrendezést kínál. Az egyszerűbb és intelligensebb használat érdekében előre veszi, középre helyezi az információkat.

A ZenFone 2 Laser mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy a készüléket teljesen a saját képére és használati preferenciáihoz faragja, beleértve a ZenUI alkalmazásindító, témák, betűkészletek, ikonok és egyebek személyre szabását is.

A ZenUI számos remek új szolgáltatással dicsekedhet – pl. ZenMotion, SnapView, Trend Micro biztonsági szoftver és ZenUI Instant Updates –, amelyek nem csak jobban használhatóvá teszik a készüléket, de a biztonságot és az adatok védelmét is segítik, valamint simább felhasználói élményt kínálnak.

Az ASUS ZenFone 2 Laser mindkét méretben elérhetővé vált hazánkban. Az 5 hüvelykes ZE500KL ajánlott bruttó végfelhasználói ára 74 900 Ft, míg az 5,5 hüvelykes ZE550KL 84 900 Ft-os árcédulával jelent meg a boltok polcain.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: