megerkeztek-a-sony-uj-okostelefonjai/2016/09/02

Megérkeztek a Sony új okostelefonjai

2016. szeptember 02. Kocsis Bence

A Sony Mobile ma bemutatta az X szériás okostelefonok két új tagját. A februári MWC-n bemutatott víziók folytatásaként a zászlóshajó Xperia XZ és a prémium Xperia X Compact még intelligensebb és személyesebb élményt kínálnak.

A Sony új zászlóshajója, az Xperia XZ és a prémium Xperia X Compact új és még fejlettebb kameratechnológiával rendelkezik, hogy az eddigi legjobb Xperia képeket készülhessenek. A gyártó a Sony kameratechnológiájának legjavát a kombinálta a digitális képérzékelőt fejlesztő mérnökök tudásával, így mindkét modellben az egyik legfejlettebb okostelefon kamera található meg. A Sony elismert képérzékelőjével, valamint két további érzékelővel együttesen elkészült a Sony tripla érzékelő technológiája a lehető legjobb fotókért. Gyönyörű képeket készíthetünk mozgó tárgyakról, valósághű színekkel gyakorlatilag bármilyen helyzetben. Ez a technológia magába foglalja a Sony eredeti Exmor RS for mobile képérzékelőjét, ami magas minőségű képeket egyesíti a gyors autofókusz sebességgel, mely kiegészül a prediktív hibrid autofókusszal, ami intelligensen követi az alanyt és kiszámítja a következő mozdulatát az elmosódásmentes képekért. Ezzel párosul még a lézeres AF érzékelő távolságmérő technológiával, mely a kedvezőtlen fényviszonyok között is elmosódásmentes képek készítését szolgálja. Ezen felül lenyűgöző és valósághű színekben gyönyörködhetünk az RGBC-IR színérzékelő technológiájának köszönhetően, ami pontosan beállítja a fehéregyensúlyt a környezet fényforrásai alapján.

[caption id="attachment_68884" align="aligncenter" width="610"]xperia_zx_04 Xperia ZX[/caption]

A 23 megapixeles hátlapi kamera nemcsak tiszta képeket ad, de nagyon gyorsan képes készenlétből fényképezésre váltani, a fotókat így 0.6 másodperc alatt készíthetjük el a dedikált zárkioldó gomb lenyomásával. Így bármikor készen állhatunk a tökéletes képre.

A kézi beállítások kedvelőinek továbbfejlesztett funkciókat épített be a gyártó, hogy még jobb fényképezési élményt és több kreatív lehetőséget adjon, mint a zársebesség vagy a fókusz beállítása.

A különleges pillanatokat legtöbben videók formájában osztják meg a közösségi oldalakon, így mindkét modell jelentős fejlesztéseket vonultat fel a képstabilizálás terén is, amit a Sony Handycam videokamerák öröksége. A Sony SteadyShot technológiájával és Intelligens Aktív móddal lenyűgöző videókat lehet készíteni. Az öt tengelyes stabilizálással pedig még inkább remegésmentes videókat készíthetünk akár séta közben vagy extrém közeli felvételek esetében is.

Az Xperia XZ egy 13 megapixeles előlapi kamerát kínál a szelfi- szerelmeseinek, akik magas, akár ISO6400 fényérzékenységgel és 22 mm/90 fokos nagy látószögű lencsével fotózhatnak, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból még kedvezőtlen fényviszonyok között, és csoportképek esetében is. Az Xperia XZ emellett a legmagasabb minőségű, 4K felvételre is képes, így igazán éles és részletgazdag videókat készíthetünk.

[caption id="attachment_68883" align="aligncenter" width="564"]xperia_zx_03 Xperia ZX[/caption]

Az Xperia XZ lenyűgöző, lekerekített felülete, 5.2” üveg kijelzője és fém hátlapja egységes kialakítást eredményez, hogy tökéletesen belesimuljon a tenyerünkbe. A lekerekített felszínt egy monolit forma inspirálta, míg az ALKALEIDO fém, fényes felszínével és tisztaságával ragyogást, valamint mélységet is kölcsönöz a telefonnak, mindkét megoldás a prémium formatervezés megnyilvánulása. Az Xperia XZ egy teljesen új mélykék árnyalatban is elérhető, amit a természet szépsége ihletett. Ezen felül a készülék a klasszikus ásványfekete és platina színekben is megvásárolható.

Egy népszerű Sony formai megoldással érkezik az X szériába az Xperia X Compact okostelefon, amely erőteljes technológiát rejt kompakt méretben. A 4.6” kijelző és a lekerekített felszín még kényelmesebbé teszi a fogását, így tökéletesen alkalmas akár az egykezes használatra is. Az Xperia X Compact prémium formatervezését mutatja a fényes felület, és a biztos fogás érzése. Az új, jellegzetes kék szín itt is megjelenik a párakék árnyalatban. A készülék az időtálló űrfekete és stílusos fehér színben is elérhető.

A Sony továbbra is a funkcionális formatervezés elve mentén alakította ki az Xperia XZ okostelefont vízálló kivitelezésben, így nem kell aggódnunk, ha ráfröccsen egy kis víz vagy hirtelen leszakad az ég. A telefon felismer, ha a kezedbe vesszük, az Xperia XZ és az Xperia X Compact oldalába süllyesztett bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat leolvasónak hála, egyetlen mozdulattal elővehetjük és biztonságosan feloldhatjuk a telefont, és ez a kialakítás a fogását is kényelmessé teszi.

[caption id="attachment_68880" align="aligncenter" width="610"]xperia_x_compact_02 Xperia ZX Compact[/caption]

Az Xperia XZ okostelefonban a Qualcomm Snapdragon 820 processzor biztosítja a zökkenőmentes felhasználói élményt. Az egyik legfejlettebb mobil processzorként a Snapdragon 820 az X12 LTE támogatással tökéletes megoldás a kapcsolódás, a grafika, a fényképezés, az erő és az akkumulátor teljesítmény terén.

A Sony folyamatosan törkeszik, hogy kiaknázza a kommunikációhoz kapcsolódó termékfejlesztésben rejlő határtalan lehetőségeket. Ennek eredményeként fejlesztette ki az Xperia okos termékeket, hogy kényelmesebben és még természetesebb módon kommunikálhassunk másokkal. Az Xperia Ear, a Sony fülbe helyezhető, hangvezérléssel irányítható okos terméke új utat nyit meg a kommunikációban. Ez a termék novembertől lesz korlátozottan elérhető, először a kiválasztott piacokon. Az Xperia Ear intuitívan reagál a szóbeli utasításokra, az okostelefonunkkal vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál, információkat és támogatást ad egy igazi, természetes beszélgetés keretében. A Sony Agent technológiájával és egy távolságmérővel felszerelve, olyan hasznos tudnivalókkal lát el bennünket, amikor a fülünkbe helyezzük, mint az időbeosztásunk vagy más, személyre szabott információk, hogy előre tekintve a célunkra fókuszálhassunk. A Sony az Xperia Projector és az Xperia Agent koncepciókat szintén bemutatja az IFA-n, a Yahoo Japan és a Nestlé Japan szolgáltatásaival kiegészítve, hogy bepillantást adjon az okos termékek által kínált élményekbe.

Az Xperia XZ és Xperia X Compact 2016 októbere során kerül bevezetésre.

   

Írta: Kocsis Bence