megjelent-a-3dmark-ray-tracing-benchmark

Megjelent a 3DMark ray tracing benchmark

2019. január 09. Kocsis Bence Segédprogramok

Már elérhető a 3DMark Port Royal, a világ első valós idejű, ray tracing benchmark programja, mely Steamen keresztül és az UL Benchmarks oldaláról megvásárolható.

A Port Royal segítségével összehasonlítható a grafikus kártyánk valós idejű sugárkövetés (ray tracing) teljesítménye, természetesen abban az esetben, ha a birtokunkban lévő VGA támogatja a DXR technológiát. Ehhez RTX 2060, RX 2070, RTX 2080, vagy RTX 2080 Ti videókártya szükséges. A Port Royal a valós idejű sugárkövetést teszteli, reflexiók, árnyékok és egyéb hatások is helyet kapnak a tesztprogramban, melyek hagyományos megjelenítési technikákkal nem elérhetők.


A teljesítmény értékelés mellett a 3DMark Port Royal egy gyakorlati példa arra, hogy mire is számíthatunk a jövőben az RTX technológia terén 2560 x 1440 felbontásonA 3DMark Port Royal-t az NVIDIA, AMD és más vezető cégek bevonásával fejlesztették. Főképp a Microsoft-tal történt  - és még mindig történik – szoros együttműködés a DirectX Raytracing API implementációjához.


A Port Royal elérhető azok számára, akik 3DMark Advanced Edition, vagy 3DMark Professional Edition szoftverrel rendelkeznek.

Aki a Professional Edition-el rendelkezik, annak ingyenes a Port Royal, Az Advanced Edition-höz egy 2,99 dolláros kiegészítő megvásárlása.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: