megjelent-a-cinebench-r20-benchmark

Megjelent a Cinebench R20 benchmark!

2019. március 06. Kocsis Bence Segédprogramok

Eddig a Cinebench R15-öt használták a processzor tesztekben a felhasználók, játékosok, sőt a gyártók is egyre gyakrabban ennek a tesztprogramnak a segítségével juttattak a felhasználókhoz információkat az érkező processzorokról. A Maxon fejlesztőcsapata időközben kifejlesztette a Cinebench R20 névre hallgató benchmark alkalmazást, mely több területen megújult, hogy jobban igazodjon a modern processzorok teljesítményének valós méréséhez, bár most a GPU teszt funkció kimaradt belőle. 

Az új benchmark sokkal jobban megizzasztja a processzorokat, mint az előd, hiszen négyszer több memóriát használ és nyolcszor több számítást igényel a folyamat során. Ami szükséges a tesztprogram futtatásához, az legalább 4 GB RAM rendszermemória és olyan processzor, mely támogatja az SSE3 utasításkészletet, ezek hiányában ne is próbálkozzunk. Bekerült a tesztprogramba az Intel Embree, mely számos sugárkövető kernelt tartalmaz, emellett támogatja az AMD és Intel processzorok fejlett szolgáltatásait, így egy teszt futtatása még hitelesebb képet ad a processzorok valós teljesítményéről. 

A teszt egy stúdióapartmanos nappali csempézett rendereléséből áll, mely tartalmaz sugárkövetési elemeket, nagyfelbontású textúrákat, megvilágítást és tükröződést. A teszt eredményére jótékony hatással van a fizikai és logikai magok száma és a memória is, így a HTT-t és SMT-t támogató processzorok nagy előnybe kerülhetnek és az órajel sem utolsó szempont. 

A tesztprogram ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból.


Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: