megjelent-a-qnap-qts-50-beta-verzioja

Megjelent a QNAP QTS 5.0 béta verziója

A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) bemutatta a QTS 5.0 béta változatát, a QNAP NAS-ok operációs rendszerének legújabb frissítését. A QTS 5.0 a frissített Linux Kernel 5.10-es verziójával rendelkezik, amely javítja a biztonságot, a WireGuard VPN támogatottságot és az NVMe SSD gyorsítótár teljesítményét. A felhőalapú AI motorral működő DA Drive Analyzer segít előre jelezni a meghajtók várható hátralévő élettartamát. Az új QuFTP alkalmazás segít a személyes és üzleti fájlátviteli igények kielégítésében. A QNAP minden felhasználót szeretettel vár a béta programjába, akik a visszajelzéseikkel nagymértékben segíthetik a QNAP munkáját a QTS rendszer továbbfejlesztése során az átfogóbb és biztonságosabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Tudj meg többet a QTS 5.0 béta programról: https://www.qnap.com/go/qts/5.0

A QTS 5.0 legfontosabb alkalmazásai és funkciói:

 • Optimalizált felhasználói felület:
  Az új rendszer egyszerűbb navigációt, átláthatóbb vizuális felületet, és egy a főmenüben elhelyezett keresőt kínál, továbbá egy értesítőfelülettel is rendelkezik a NAS legelső telepítésének megkönnyítése érdekében.
 • Megnövelt biztonság:
  Támogatja a TLS 1.3-at, automatikusan frissíti a QTS-t és az alkalmazásokat, valamint SSH kulcsokat biztosít a hitelesítéshez a NAS elérési biztonságának növelése érdekében.
 • WireGuard VPN támogatás:
  Az új QVPN 2.0 integrálja a könnyű és megbízható WireGuard VPN-t, a felhasználók számára pedig könnyen használható felületet biztosít az egyszerű beállítás és a biztonságos kapcsolat érdekében.
 • Fokozott NVMe SSD gyorsítótár teljesítmény:
  Az új kernel javítja az NVMe SSD-k teljesítményét és kihasználtságát. A gyorsítótárazás aktiválásakor az SSD tároló hatékonyabban kihasználható, továbbá a memória terheltségét is csökkenti.
 • Továbbfejlesztett képfelismerés az Edge TPU-val:
  Az Edge TPU és a QNAP AI Core (AI-alapú motor a képfelismeréshez) kihasználásával a QuMagie gyorsabb arc- és tárgyfelismerést képes végrehajtani, míg a QVR Face gyorsabb valós idejű videoelemzésre képes az azonnali arcfelismerés érdekében.
 • DA Drive Analyzer AI-alapú diagnosztikával:
  A DA Drive Analyzer a felhőalapú mesterséges intelligencia segítségével előre jelezheti a meghajtók várható élettartamát, ezzel segítve a felhasználókat a meghajtók cseréjének előzetes tervezésében, hogy elkerülhessék a szerverek váratlan leállását és az adatvesztést.
 • A QuFTP biztosítja a biztonságos fájlátvitelt:
  A QNAP NAS egy FTP szerverként is képes működni, amely titkosított SSL/TLS kapcsolattal és QoS sávszélesség vezérlés támogatással is rendelkezik, továbbá akár FTP átviteli korlátozások vagy sebességkorlátok is beállíthatók adott felhasználók vagy csoportok számára. A QuFTP támogatja az FTP klienst is.

Elérhetőség

A QTS 5.0 béta már letölthető a https://www.qnap.com/go/qts/5.0 oldalról.
Kérjük ellenőrizd a NAS rendszered kompatibilitását a QTS 5.0 béta-val.
Megjegyzés: A funkciók változhatnak, továbbá előfordulhat, hogy egyes funkciók nem állnak rendelkezésre mindegyik QNAP terméknél.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: