metro-last-light-teszt/2013/05/30

Metro: Last Light Teszt!

2013. május 30. Teszt mathy

Kipróbáltuk az új Metro játékot, ami ismét elragadtatott minket! Újra fegyvert ragadva próbálunk szembe szállni a az idegenekkel, hogy megmentsük a Metro: Last Light világát!

S.T.A.L.K.E.R. csapatából kivált ukrán fejlesztők nem ültek tétlenül a babérjaikon a szétválás után, összeálltak az egyik legnépszerűbb orosz regényíróval, Dimitry Glukhovsky-val és egy újabb poszt-apokaliptikus környezetben játszódó FPS-t hoztak össze. Ez volt a Metro 2033, mely egészen jó értékeléseket kapott annak idején, de azért érezni lehetett, hogy annál azért több van a fejlesztőkben. Itt a folytatás.

A folytatás elégé nehézkesen érkezett, hiszen eredetileg 2012-ben lett volna a megjelenése, de rájöttek hogy nem bírják tartani a tempót. Így a játék megjelenése 2013 márciusára csúszott! A tavalyi év decemberében csőd közelében volt a THQ és elégé kérdéses volt, hogy lesz-e folytatása a Metro 2033-nak.

[caption id="attachment_27494" align="aligncenter" width="610"]metro-last-light-ps3--metro-2034--ps3-31818 Pihenünk, pihenünk?![/caption]

Last Light ott folytatódik ahol a Metro 2033 negatív befejezése abbamaradt, Artyom a poliszi ranger megnyomja az atomrakéták indítógombját és eltörli a Föld felszínéről a mutáció következtében létrejött új faj populációját. Egyetlen apró lény azonban túléli a tömeggyilkosságot, az egymással szemben álló frakciók minden eszközt bevetnek, hogy megszerezzék ezt a páratlanul értékes létformát.

A felszínen a sugárzás, a mélyben mutáns lények gondoskodnak "szórakozásunk"ról! Elsősorban Metro 2034 nevet akarták adni az idei év talán legjobban várt horror játékának, ami már-már megállná a helyét egy horrorfilmben is! Rengeteg fegyvert használhatunk, de ha nincs lőszer az sem gond, használhatjuk az öklünket is!

[caption id="attachment_27501" align="aligncenter" width="610"]Metro-Last-Light-review Jéé, egy pici madár :)[/caption]

Grafikai téren sincs szégyenkeznivalója a játéknak, a házilag fejlesztett 4A motor szépen teszi a dolgát és még azt is mondhatom, hogy bizonyos kompromisszumok megkötése után középkategóriás gépeken is elfogadható minőségben tud futni a játék. Különösen a külvilág tetszett, a változó időjárással (szélvihar, hó, eső, napsütés...) megbolondított felszín eszméletlen látványos lett. A vér és a sár ráfröccsen a maszkunkra, amit aztán le kell törölnünk, hogy lássunk is valamit. Durvább sebzésnél megkarcolódik, sőt akár be is törik a plexi, ilyenkor újat kell szereznünk záros határidőn belül. A légszűrők beszerzése az egyik legfontosabb feladatunk, ezek nélkül ugyanis perceken belül megfulladunk. Mindent összevetve a Metro: Last Light viszont nem vicces, hanem egy nagyon jól összerakott, hangulatos FPS! Viszont ha hardcore módban akarunk játszani akkor vagy az előrendelés mellé kaptuk meg vagy jelenleg 5€-s áron tudjuk meg venni hozzá a Ranger DLC-t!

[caption id="attachment_27499" align="aligncenter" width="610"]metro1 Jöttömre öt nap múlva számítsatok, pirkadatkor, kelet felől :)[/caption]

Most jöjjön egy kis értékelés:

-Kevés szörny

-Nem néznek ki valami jól szörnyek.

-Néha furán mozgó AI.

+Káprázatos történet!

+Lopakodás

+Grafika

+Hangok

+Hosszú egyjátékos kampány.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IuAu9ZhUe6w[/youtube]

 

Írta: Teszt mathy