nagyot-fog-utni-a-gta-5-egy-kis-elozetes/2015/03/05

Nagyot fog ütni a GTA 5 - Egy kis előzetes

2015. március 05. Kocsis Bence

Minden korábbinál nagyobb várakozás előzte meg a GTA 5 megjelenését, hiszen mind a kínált lehetőségek, mind a látványvilág terén sokat ígérőek voltak az előjelzések. Bár több platformra megjelent már a játék, de a PC-s verzióra egyelőre még várni kell. A megjelenési dátum azért csúszik, mert a hírek szerint a Rockstar Games csapata még néhány területen tökéletesíteni igyekszik művét, és némi finomítást igényel a játék. A gyártó csapat munkáját ismerve azonban abban biztosak lehetünk, hogy a PC-s verzió is kimagasló színvonalat képvisel majd.

gta5_pc_3 gta5_pc_2
gta5_pc_52 gta5_pc_12
.

A helyszín továbbra is a San Andreas állambeli Los Santos városa, valamint az azt övező környék. A fejlesztők a játék előző verzióinál jóval nagyobb játékteret alkottak, ám nem csak ebben rejlik a GTA 5 újszerűsége. Míg korábban egyetlen szereplőt választhattunk a játékra, most három közül dönthetjük el, melyiknek a bőrébe szeretnénk bújni. Ennek megfelelően a gépigény is nagyobb lesz a korábbiaknál, ezért nem véletlen, hogy sokan érdeklődnek az iránt, vajon elegendő lesz-e a meglévő gép kapacitása minden téren. A játékos portálokon - és természetesen nálunk is -  már megtalálhatóak azok a pontos paraméterek, melyeket a PC-re készült változat megkövetel. Ha tehát megszállott GTA rajongó vagy, érdemes már most gondolnod arra, hogy ennek megfelelően alakítsd géped erőviszonyait.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mzHTUpe_b0Q[/youtube]

.

A Konzolvilág információi szerint a GTA 5 már 13 999 forinttól elérhető lesz, ám ezért az összegért cserébe a korábbi verzióknál sokkal többet kaphatunk játékosként. Nem csak a küldetések kínálnak izgalmas kikapcsolódást, de azok a lehetőségek is, amelyek ezek mellett rendszeresen jelen vannak a játék felépítésében. Földön, vízen és levegőben egyaránt száguldhatunk majd, és a vezethető járgányok közül természetesen nem hiányozhatnak majd a tankok, a harci helikopterek, de kipróbálhatjuk magunkat offroad -, és jet-ski-versenyeken is. A hangsúly a GTA5 esetében is a pénzen lesz, de ennek megszerzése mellett kipróbálhatod majd magad olyan területeken is a játékban, melyekre a valós életben nem lenne lehetőséged. A GTA 5 garantáltan nem okoz csalódást rajongóinak 2015-ben sem.

Írta: Kocsis Bence