netflix-vegyem-ne-vegyem-de-mi-is-a-netflix

Netflix - Vegyem, ne vegyem... de mi is a Netflix?

2020. december 29. Kocsis Bence Mozi

Nemrégiben TV-t cseréltem és sajnálatomra a meglévő HBO GO előfizetésemet le kellett mondanom, hisz az új televízió nem támogatta ezt a szolgáltatást, így úgy gondoltam, teszek egy próbált és kipróbálom a Netflix-et. De mit is kell tudni a Netflix előfizetésről? Három díjcsomag közül választhatunk, annak megfelelően , hogy mire is van szükségünk. Az alap díjcsomag 2490 Ft-ba kerül, mely fiókkal egy eszközön nézhetjük a Netflixet SD minőségben. A Standard csomag már két eszköz használatára nyújt lehetőséget és HD műsorokat is nézhetünk, melynek ára 3190 Ft. A Prémium csomag a legkomolyabb, itt már 4 eszközt láthatunk el Netfix-el (ennyi eszközön nézhető egy időben a szolgáltatás és nem kell hogy az eszközök egy háztartásban legyenek) és ha a megjelenítő alkalmas rá, akkor 4K-ban is nézhetünk egyes tartamakat, akár Dolby Vision képminőségben is. A Prémium csomag ára 3990 Ft. Ha már a használható eszközökről beszélünk, akkor bármikor hgozzáadhatunk új eszközt és törölhetünk meglévőt a fiókunkban. 


Az új előfizetők számára az első hónap ingyenes, a levonás a következő hónaptól kezdődik és ami fontos, hogy bármikor lemondható anélkül, hogy bárkivel is fel kellene venni a kapcsolatot, aki próbálna bennünket meggyőzni a maradásról. 

Mielőtt persze előfizetnénk a Netfix-re, egyik legfontosabb kérdés, hogy van e magyar nyelvű tartalom? Hát igen, korábban ez a kérdés lényeges volt, mert nem nagyon hallottunk magyar szinkromhangokat. Jelenleg egyre több film és sorozat kerül fel magyar hanggal, de azért ez nem jelenti azt, hogy minden tartalom magyar nyelvű lenne, mert koránt sem. 

Számos filmet, sorozatot és animációs filmet találunk a tékában, köztük nagyon sok saját gyártású Netflix tartalom és mind-mind kategorizálva, természetesen keresési lehetőségekkel. De hogy miket is érdemes megnézni? Filmeket nem igazán sorolnék fel, mert a Netflix az HBO GO-hoz hasonlóan folyamatosan frissíti a palettát és cserélgeti a tartalmakat. A cikkünk megírásának időpontjában például a Harry Potter 8 epizódját szinkronosan nézhettük végig és év végére sok-sok karácsonyi tartalmú szinkronos film volt elérhető a vígjátékok, akció és horror filmek mellett. Természetesen a nagyobb hányad a feliratos filmek.  

Itt van például a Lost In Space, mely egy jövőben játszódó sorozat, melyben az emberiség már felélte a Föld tartalékait és egy telepesekkel teli úrhajót indít útjára, hogy a távoli űrben egy kolóniát hozzanak létre az Alfa Centauri-n. Persze a sorozat már úgy indít, hogy az út korántsem lesz zökkenőmentes...

Ott van aztán a Kobra Kai sorozat, mely harmadik évada hamarosan megjelenik. Bizonyára mindenki emlékszik a Karatekölyök címú filmre. Daniel Larusso azóta felnőtt, családot alapított Johnny Lawrence pedig eléggé elhagyta magát és azért küzd, hogy fiával rendbehozza a kapcsolatát. Természetesen a karate áll a középpontban, ami minden baj kiváltója, hisz a Kobra Kai és a Miaghi Do közti konfligtus sok problémát és félreértést szül...

A Formula 1 rajongók számára érdekes lehet a "Formula 1: Harc a túlélésért" című sorozat, mely két évados és a második évad már szinkronosan nézhető. Ami a tévében látszik és amit a kulisszák mögé betekintve láthatunk gyakran nincs köszönő viszonyban. Láthatjuk a sorozatban a csapatok fennmaradásáért zajló küzdelmet, a csapattagok közti rivalizálást és olykor szemtanúi lehetünk olyan döntésnek is, melyet a csapatvezető fájó szívvel, de meghoz...

Olyan sorozat sikerek nézhetők végig, mint az Agymenők, az Így jártam anyátokkal, a Prison break, vagy a Modern család, emellett a Lucifer ötödik évadát (természetesen a meglévő négy évaddal) is követhetjük angol nyelven. A magyar tartalmak közt találjuk például a Gotham, Titánok, Stranger Things, Sabrina, Szexoktatás, The Witcher: Vaják sorozatokat, ezeken kívül több magyar szinkronos és sok-sok angol nyelvá sorozat várja, hogy megnézzük. 

A Nettfix nagyon jó alternatíva a HBO GO mellett és egyre inkább fejlődik és remélhetőleg magyar nyelvű tartalmakban is gyarapodik. Aki tud angolul, vagy szeret olvasni, annak mindenképp érdemes előfizetni rá, aki nem tud angolul az pedig gondolja át, hisz van egy egy hónapos ingyenes időszak, ami idő elegendő arra, hogy kitapasztalja, érdemes e előfizetni rá. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: