Nyár végén ismét száguld a cirkusz!


A Forma-1 rajongói nyugodtabban kelhettek ma reggel, hiszen tegnap a Codemasters bejelentette, idén sem maradunk F1-es játék nélkül.

A tavalyi rész nagy sikert aratott, hiszen a kiadó végre hallgatott a felbőszült rajongókra és olyan változtatásokat eszközölt a játékban, melyeket sokan követeltek tőlük. Ilyen volt például a 2015-ös részből teljesen kimaradt Safety Car, a felvezető kör, vagy éppen a kellően újragondolt karrier mód. Tavaly ezek már mind mind a játék szerves részévé váltak, mellyel végre egy kerek egész produktumot adott ki a Codemasters a kezéből.
Adódik tehát a kérdés, hova tudnak ezek után fejlődni? Nos nehéz egy ilyen kötött programot fejleszteni, hiszen a hivatalos lincencek miatt nem kalandozhatnak el más irányba a fejlesztők. A játékosok persze évről évre valami áttörő újítást várnak, de ennek az elvárásnak nehéz eleget tenni. Idén minden bizonnyal a jól bevált receptet folytatja a Codies, emellett pedig egy igen szívderítő újdonságot hoz be ismét a szériába. Mint ahogy 2013-ban egy próbát már tettek vele, ismét megjelennek a klasszikus gépek a versenypályákon.

f1-2017
A hivatalos trailerben három klasszikus bukkant fel, melyek közül az egyik a fent látható Ferrari, Michael Schumacher 2002-es autója, mellyel végül világbajnok tudott lenni. De jelen lesz még többek között az 1988-as Mclaren-Honda, illetve az 1992-es Williams Renault, melyet Nigel Mansell terelgetett. De ezzel még nincs vége. Ha minden igaz ezeket a csodákat idén először a széria történetében karriermódon belül is versenyeztethetjük.  A megjelenés is hivatalossá vált, idén augusztus 25-én vehetjük kezünkbe, Pc-n, Xbox One-on és Playstation 4-en egyaránt a száguldó cirkusz virtuális változatát.
f1-2017-mclaren

Úgy látszik tehát, hogy a Codemasters tavaly rálépett egy ösvényre, amelyen sokat hiányolt elemek bevezetésével, sok sok odafigyeléssel és a szűk kereteken belüli lehető legizgalmasabb újításokkal halad célja felé, hogy végleg elnyerje rajongói bizalmát a játék iránt. A miénket elnyerték!