okos-megoldasok-a-hatekony-adattarolashoz-az-enermax-tol/2014/09/18

Okos megoldások a hatékony adattároláshoz az Enermax-tól

2014. szeptember 18. Kocsis Bence Adattárolás hírek

Egy héttel ezelőtt az Enermax elindította Mighty Charger sorozatát két 3,5" és 5,25" meghajtó formátumú kártyaolvasóval. Ők voltak az első modellek az Enermax új adatkezelési vonalából. Napjainkban a felhő alapú adattárolás számít a trendnek, hisz hatalmas mennyiségű adatot lehet segítségével elérni, de sokan inkább a fizikai meghajtók mellett maradnak biztonsági okok miatt. Egy átlagos felhasználó kettő, vagy több adattároló eszközt használ, azonban sok PC-s rendszernél nincs lehetőség a ház adottságai miatt ennyi merevlemez egyidejű használatára. Egy mobil rack használatával az egy időben működtethető merevlemezek száma növelhető, melyet az Enermax esetében az EMR sorozattal lehet elérni, melybe 11 mobil rack tartozik 3,5", 5,25" és PCI slot kompatibilis megoldással 2,5" HDD-k, SSD-k és 3,5"-os HDD használatához.

Az Enermax a rack-ek készítésénél a tartós működést tartotta szem előtt, így minőségi anyagokat használt fel. A SATA csatlakozók rendkívül strapabíróak, akár 50.000 behelyezést/kihúzást is hibamentesen elviselnek. A jogosulatlan hozzáférések elkerülésére a gyártó a rack-eket kulcsos zárral szerelte fel, emellett a raid biztonsági rendszer beállítására is lehetőség van az EMK3203 használatával, ahol két darab 2,5"-os meghajtót kapcsolhatunk össze egy bővítőhelyen belül.

emk3105_b

PCI bővítőhellyel kompatibilis EMK3105

Ez a számos modell lehetőséget ad a felhasználónak, hogy a számára megfelelő terméket az egyedi rendszerkövetelményeknek megfelelően válassza ki. A hot-swap rendszer lehetővé teszi, hogy a PC leállítása nélkül lehessen a lemezeket mozgatni, A fém rögzítők pedig arról gondoskodnak, hogy használat közben ne mozdulhasson el a rack, így a kapcsolat a keret és a merevlemez között nem szűnik meg, mikor arra szükség lenne.

A 11 adattárolót és azok specifikációit a gyártó oldalán nézhetitek meg. Az Enermax merevlemez keretei a bluechip kínálatában beszerezhetők.

 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: