okosteve-mozizashoz-tervezve-uj-toshiba-t54-sorozat-optimalizalt-uzemmodokkal/2014/09/10

Okostévé mozizáshoz tervezve – új Toshiba T54 sorozat optimalizált üzemmódokkal

2014. szeptember 10. Gosztonyi Adorján

A Toshiba Europe GmbH bejelentette legújabb, T54-es sorozatú tévékészülékeit, melyek mozizásra optimalizált üzemmóddal is rendelkeznek, így ötvözik a kiváló képminőséget, a gyors képfeldolgozás képességét, a 3D-s megjelenítést és a legfontosabb okostévé funkciókat. A 102 cm-es (40”) és 121 cm-es (48”) méretben kapható, kedvező árú modellek kiváló vizuális élményt nyújtanak kedvező áron.

T54_Lifestyleimage_2_WithScreenContent_cropped

Mozizásra tervezve

A gondosan megtervezett, előzetes beállítások révén a T54 képminősége mindig a tartalomnak megfelelően optimalizált. Ezen beállítások egyike az ún. Mozi vagy Cinema mód, melyet kifejezetten filmnézéshez fejlesztettek ki, és melynek révén még lélegzetelállítóbb élményben lehet részünk kedvenc videónk megtekintése közben.

A kijelző fényerejét a gyártás során a korábbi modellekhez képest megnövelték, a dinamikus kontrasztot - ami az árnyékban lévő tárgyak részletgazdag megjelenítését teszi lehetővé - megemelték, valamint a megjelenített kép világos részeit még jobb kiemelést kaptak, így a filmnézés egy sötét szobában is élvezetes – akár egy moziban. Az egyedi színek megjelenítése is változott, így a képalkotás és a színvisszaadás is rendkívüli módon javult. A megváltoztatott beállítások elhozták otthonunkba a moziélményt, így kényelmesen, nagy képernyőn, kiváló minőségben élvezhetjük kedvenc filmjeinket.

Problémamentes lejátszás

Az erőteljes, AMR+ 800 képfeldolgozó eljárás élesebb, tisztább képet eredményez, így az akciófilmek és sportesemények gyorsan mozgó jelenetei sem mosódnak el. A megnövelt processzorsebesség és a panel magas frissítési gyakorisága problémamentes, zavartalan lejátszást tesz lehetővé, az akció egyetlen pillanatáról sem maradunk le. A fejlett képfeldolgozás a kép élességét és tisztaságát is növeli, az nem vibrál, fényereje nem csökken, így tökéletes minőségben élvezhetünk minden izgalmas jelenetet.

40_48T54XX_Front_Left_1_Screen_1

Az okos választás

A T54 sorozatú készülékeket okostévé funkciókkal is ellátták, így számos online tartalom közül válogathatunk nappalink kényelmében. Egy gombnyomással, bármikor elérhetünk több zenei, szórakoztató és információs alkalmazást (a YouTube-ot és időjárás kisalkalmazásokat is beleértve). A T54 sorozatú televízión Full HD minőségben böngészhetünk, hallgathatunk zenét, nézhetünk videókat vagy fotókat, vagy válogathatunk online videotékák kínálatából.

A beépített Wi-Fi adapter és böngésző segítségével szörfölhetünk az interneten, könyvjelzőként menthetjük el kedvenc oldalaink címét, videotékák kínálatából választhatunk, így a leginkább kedvelt tartalmakat a számunkra legkényelmesebb időpontban tekinthetjük meg. Avideorögzítő (PVR)[1] funkció révén pedig a műsorokat a csatlakoztatott merevlemezes meghajtóra (HDD) is rögzíthetjük.

Merüljön el a térhatású látványban

A T54 sorozatú televíziókat aktív záras 3D technológiával látták el, így zavartalanul merülhetünk el a térhatású mozizás világában. A játék- vagy akciófilmeket teljes valójukban, Full HD felbontásban élvezhetjük. A beépített, erőteljes feldolgozóegység segítségével a készülék a korábbi, 2D-ben rögzített tartalmakat valós időben képes háromdimenzióssá alakítani, így régi, kedvenc filmjeinket eddig sosem látott módon élvezhetjük. A mélységszabályzó funkció lehetővé teszi, hogykedvünk szerint, az éppen megtekintett tartalomnak megfelelően állítsuk be a 3D-s megjelenítést.

Saját felvételeink közvetlen lejátszása

A beépített médialejátszó és a számos csatlakozási lehetőség révén a T54-es sorozatú tévén szinte bármilyen formátumú, a csatlakoztatott merevlemezes meghajtón tárolt tartalmat megtekinthetünk. Lehetőségünk van továbbá a megfelelő mobil eszközön lévő videókat vagy zenéket vezeték használata nélkül a készülékre továbbítani. A beépített négy HDMI porthoz többféle eszközt, például játékkonzolt vagy Blu-ray lejátszót csatlakoztathatunk. A két USB port pedig lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott meghajtókon tárolt fotóinkat, videóinkat családi vagy baráti körben is a nagy kijelzőn tekinthessük meg.

40_48T54XX_Front_Right_Screen_1

Toshiba T54 sorozat:

  • Felbontás: Full HD (1920 x 1080) Edge LED TV
  • AMR+ 800 (Active Motion & Resolution)
  • Okostévéfunkciók internetböngészővel
  • Videorögzítés (PVR)
  • Átalakítás2D-ről 3D-remélységszabályozással
  • Csatlakozás: 4 x HDMI, 2 x USB, PC bemenet, vezeték nélküli adatfolyam támogatása
  • Audió: Dolby Digital Plus
  • Kialakítás: fekete szín, keskeny káva, ezüstös szegély és talp
  • Vevőegységek: DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C, HbbTV, analóg
  • Képernyőméretek: 102 cm (40”) és 121 cm (48”)

USB videorögzítés funkció csak néhány országban érhető el.

2 db aktív 3D szemüveg csak az alábbi modellek csomagjában található meg: 40T5445DG, 48T5435DG, 40T5435DG és 48T5445DG.

toshiba_logo

Írta: Gosztonyi Adorján