olvasoink-tuningolasi-szokasai/2016/11/16

Olvasóink tuningolási szokásai

2016. november 16. Kocsis Bence Közösség

Nemrégiben egy szavazás formájában feltettük azt a kérdést, hogy szoktátok e a számítógépeteket tuningolni és ha igen, akkor mely alkatrészek órajeleit emelitek előszeretettek. A kérdések a grafikus kártya és processzor órajeleire terjedtek ki és kíváncsian vártuk az eredményeket.

Az olvasók többsége, azaz 44%-a egyáltalán nem tuningolja a számítógépét. Vagy olyan erős hardvereket vásárol, melyek használatánál nincs szükség tuningra, vagy pedig általánosságban ezt az utat nem választják. 19%-a az olvasóknak előszeretettel tuningol, sem a grafikus kártya őrajelét, sem a processzor frekvenciáját nem kímélik, annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki számítógépükből. A szavazó 16% a processzor órajelének emelését preferálja, számukra ez elegendő az érvényesüléshez. Sokan, az olvasók 14%-a azért vásárol pl. emel órajelű garfikus kártyát, hogy a tuningra már ne is legyen szükség (ezek az olvasók természetesen a nem tuningoló 44%-ba is beletartoznak). Az olvasók 8%-a előszeretettel húzza meg a grafikus kártya magórajelét és a memória órajelét, így játékok alatt + FPS-re tehetnek szert.

A szavazás üsszefoglalva:

Nem, minden alapórajelen megy - 44% Igen, videókártyát és processzort is - 19% Igen, a processzor órajelét húzom - 16% Nem, de mindenből a tuningolt változatot szoktam venni - 14% Igen, a videókártya órajelét húzom - 8%

Hamarosan új szavazással érkezünk, melyben hasonló témában leszük kíváncsiak a szokásaitokra.

tuning2

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: