overmax-ov-kl8-01-tablet-billentyuzet-jart-nalunk/2013/08/18

Overmax OV-KL8-01 - Tablet billentyűzet járt nálunk

2013. augusztus 18. Kocsis Bence

Napjainkban már szinte mindenki rendelkezik táblagéppel. Mikor tabletet vásárolunk trendi mivoltán kívül az a célunk, hogy a mobiltelefonnál nagyobb kijelzőjű, internetezésre vagy filmnézésre alkalmas eszközünk legyen. Mivel a Google Play áruház folyamatosan bővül ezért már lehetőség van arra is, hogy android eszközünk teljes mértékben kompatibilis legyen a Microsoft Office dokumentumokkal, melynek eredményeként akár szöveget is szerkeszthetünk.

256711_overmax_ov_kl8_01

Az érintő képernyő miatt viszont némiképp korlátozva vagyunk, hisz a táblagépnek mindig az asztalon vízszintesben kell lennie, vagy út közben egyik kezünkkel tartanunk kell, ezért az írás nehézkes. Egyre több gyártó készít billentyűzeteket táblagépeihez, melyek nemcsak klaviatúraként, hanem egy tokként, egy állványként is szolgálnak. Egy ilyen kiegészítő megléte megkönnyíti a tableten történő szövegbevitelt, de kompakt kialakításának köszönhetően mégis megőrzi az eszköz mobilitását.

Az Overmax is elkészítette a különböző méretű táblagépeihez alkalmas billentyűzettel ellátott tokjait, melyek közül mi mai tesztünkben egy 8"-os megoldást, az OV-KL8-01-et próbálhattunk ki a Conflex Kft. jóvoltából.

IMG_3951 IMG_3962

Az OV-KL8-01 egy műbőr borítással ellátott, billentyűzettel ellátott tablet tok, mely a kihajtható rögzítőnek köszönhetően az asztalon fixen is felállítható, vagy egy út során az ölünkben kihajtható.

IMG_4031 IMG_3960

IMG_4044

A tablet könnyedén rögzíthető, hisz a felső fül egy rugóval van ellátva, így elengedve a tablet felső részéhez illeszkedik, stabilan tartva az eszközt.

IMG_4068

Angol kiosztású billentyűzet révén felmerül a kérdés, hogy milyen haszna lehet egy ilyen eszköznek, hisz az alapértelmezett Android billentyűzet az operációs rendszer nyelvétől függően már alapból tartalmazza a magyar ékezeteket. Természetesen itt is lehetőség van arra, hogy ékezeteket használjunk. Nincs más dolgunk mint letölteni a Google Play áruházból az External Keyboard Helper PRO alkalmazást. Innentől már az írásjeles billentyűk helyén megjelennek a várva várt á,é,ó,ü,ű,ö,ő és ó betűk melyeket egy kis gyakorlás után már könnyedén megtalálhatók.

IMG_4083

overmax_23

 Kingsoft Office for Android ingyenes Office kompatibilis alkalmazás

IMG_4109

Microsoft Excel dokumentum szerkesztése

A billentyűzet segítségével a facebook chat, gmail leveleink írása, fórumozás, vagy szövegszerkesztés sokkal egyszerűbbé válik. Ha valaki a tabletet az íróasztalán is használja, illetve a böngészés, filmnézés, játék és zenehallgatás mellett a szövegbevitel is fontos szerepet játszik, mindenképp ajánlatos egy OV-KL8-01, vagy a tablet méretétől függően egy hasonló típus beszerzése.

Az Overmax OV-KL8-01 a Conflex.hu webshopban 2.889 ft-os áron vásárolható meg.

ajanlott

Overmax OV-KL8-01

Írta: Kocsis Bence