phanteks-ph-f140sp-ventilatorok-jartak-nalunk/2014/07/23

Phanteks PH-F140SP ventilátorok jártak nálunk

2014. július 23. Kocsis Bence Rendszerhűtés

A Phanteks processzorhűtők, hűtőventilátorok és számítógépházak készítésével foglalkozó gyártó, emellett természetesen különféle tartozékok is szerepelnek a palettáján. A ventilátor-termékvonala egyre erősödik, hisz újabbnál újabb modellek kerülnek elő a műhelyből, melyek rengeteg innovatív megoldást, kényelmi funkciót tartalmaznak.

Ma is egy nagyon érdekes Phanteks ventilátort mutatunk be, a PH-F140SP modellt. A gyártó  PH-F140SP néven összesen 5 variációt dobott piacra, melyek közül egy normál megoldás, a többi pedig kék, narancssárga, vörös és fehér LED világítással lett ellátva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Maga a ventilátor egy klasszikusnak mondható 140 x 140 x 25 mm-es ventilátor, amelynek csavarhelyei a 140 mm-es ventilátorokhoz megszokott pozícióban vannak. A minden esetben fekete keret kissé le lett kerekítve, így a 9 lapátból álló "propeller" vonalát követi, mindössze a csavarhelyek nyúlnak túl rajta. Fontos megemlíteni, hogy a csavarhely mindkét oldalon gumiborítást kapott, így a működés közben jóval kevesebb rezgést ad át a számítógépháznak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A ventilátor összesen 9 lapátot tartalmaz, melyek mindegyikén 3 "cápauszony található. Ezek megléte és a lapátok szöge gondoskodik arról, hogy minél nagyobb levegőmennyiség jusson át közöttük, miközben a turbulencia mértéke csökken. Ennek eredményeképp a hatékonyság mellett a zajszint is kedvezőbb. A zajt csökkenti, valamint a ventilátor élettartamát növeli a Phanteks egyedi UFB csapágyazása, melynek alapja az, hogy a ventilátor tengelyén nagyobb egyensúly érhető el, így a rezonancia is csökken.

A PH-F140SP tartozékai között találunk 4 fémcsavart, valamint egy 400 mm hosszú kábelt is. Annak ellenére mellékelt a gyártó ilyen hosszú kábelt, hogy a ventilátor már eleve rendelkezik egy 500 mm-es megoldással. Ez valamilyen szinten kissé túlzottnak tűnhet, még extrém méretű házak esetében is. Itt a gyártó készíthetett volna egy olyan megoldást, hogy a kábel leszerelhető, így egy 400 és egy 500 mm-es lehetőség is lett volna. Jó, ne legyünk telhetetlenek, hisz találkoztunk olyan modellekkel, ahol a 15-20-25 mm-es kábelhossz miatt a ventilátor szinte használhatatlan volt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A ventilátor 1200 RPM (+-250) fordulatszámra képes, miközben 82.1 CFM légszállítást és 19 dB(A) zajszintet produkál. Köszönhetően annak, hogy az alacsony zajszint ellenére magas légáramlási potenciállal bír, a PH-F140SP nemcsak rendszerhűtőként képes tenni a dolgát, hanem folyadékhűtések radiátorán is tökéletesen teszi a dolgát.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

phanteks_11

A Phanteks PH-F140SP ventilátorok élettartamát a gyártó 150.000 órára saccolja és ennek eredményeképp 5 év garanciát vállal ezen modellekre. A Phanteks PH-F140SP normál ventilátor 4500-5000 forint környékén szerezhető be,  míg a LED világítással ellátott modellekért kicsivel 5000 forint feletti összeget kell letenni.

A ventilátorokat a caseking.de juttata el hozzánk

phanteks_logo-500x250

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: