playit-beszamolo/2013/04/17

PlayIT beszámoló

2013. április 17. Herczeg Balázs

Nagyon sok weblapszerkesztő, újságíró jár ki a PlayIT-re, így úgy gondoltuk tőlünk is ki kellene valakinek nézni a rendezvényre, és mivel a főváros közelében lakok (ha 120km-t lehet közelnek nevezni...) kilátogattam a rendezvényre. Először voltam ilyen rendezvényen, és meg kell hogy mondjam, nagyon tetszett a rendezvény. Különösen hihetetlen látvány volt számomra a több ezer gamer látványa egy helyen. Meg kell mondanom, hogy érdemes kilátogatni egy ilyen kaliberű rendezvényre! Hogy miért is? Részletezem :)

Valószínűleg minden játékos szeretne kijutni valamilyen nagy kaliberű gamer rendezvényre külföldre, de túlságosan költséges lenne a kiutazás és a szállás részét megoldani a dolognak, így tökéletes alternatíva lehet a Budapesten évente kétszer megrendezésre kerülő PlayIt. Hihetetlen akciók vannak a rendezvényen, de ha bármit is szeretnénk vásárolni, nyitáskor már ott kell lenni, hogy jusson abból a termékből, amit nagyon szívesen megvennénk magunknak. Ez csak egy tanács, amit a saját káromon javaslok mindenkinek. Személy szerint az 576 boltjához két órán keresztül álltam sorba a semmiért, de túltettem magam rajta. Természetesen nem csak akciók, hanem nyeremények, és újabbnál újabb játékok is kipróbálhatóak a rendezvényen. Igen sok játék volt kipróbálható, így mindenki elfoglalhatta magát valamilyen játék kipróbálásával. Kipróbálható volt a Starcraft II Heart of Swarm, a Crysis 3, a Battlefield 3, a Bioshock Infinite, az új Gears of War és God of War, a fifa 13 és egyéb más játékok is. Teljes lista itt megtekinthető, de volt pár játék ami nem volt itt kilistázva :)... A programok is igen színesek voltak! ÉS persze a Cosplayes emberekről se feledkezzünk meg, hiszen valami hihetetlen hangulatot adtak a rendezvények. Persze nagyon sok Lara Croft klónt lehetett látni a rendezvényen, de egye fene, sok jó ember kis helyen is elfér ;)

[caption id="attachment_25533" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_125054 Cosplay találkozó[/caption]

A rendezvényen mindenhol csak a promóciókat és az akciós termékeket lehetett látni, ami szerintem nem rossz, de ha ebből elege van bárkinek is az nyugodtan kimehetett a levegőre, ahol láthatta hogy mennyien is állnak még a bejáratnál, és találkozhatott cosplayes emberekkel is.

[caption id="attachment_25534" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_125119 Bobba Fett is tiszteletét tette a rendezvényen... Persze Darth Vader is ott volt ;)[/caption]

Sok híres videóssal is lehetett találkozni, ennek következtében tolongás volt az Avermedia standjánál, hiszen ott volt a minecraft gameplayekről híres Gergely Viktor vagy Sirius, ki hogy szereti... Természetesen nem csak videósok, hanem Hardvergyártóknak is voltak kint képviseletei, így össze is futottam Bordás Áronnal és Aradi Gáborral, akik az MSI-nél dolgoznak, így hát meg is interjúvoltam őket.

Rendszerigény.hu: Milyen tervei vannak az MSI-nek az új Gamer kategóriás eszközeivel?

MSI: Az MSI-nél kifejezetten olyan új megoldásokat építettünk be a GAMER kategóriás termékeinkbe minden termékvonalunkon, melyek a játékélményt teszik hibamentessé. Jó példa erre a Killer Networking alkalmazása a Gamer alaplapokon és a Gamer notebookokban - az extrémen alacsony hálózati késleltetés biztosításához, illetve a SteelSeries speciális GAMER billentyűzetek használata a GAMER notebookokban.

Rendszerigény.hu: Lesznek AMD-s alaplapok is, vagy kimondottan csak Intel alaplapok kapják meg ezt a titulust?

MSI: A termékindításkor a fő fókusz az INTEL 1155-ös platformján, Z77 és B75 alapokon van, de ugyanúgy ahogy Gamer NB-ból is létezik AMD-s termékünk, az alaplapoknál sem fogjuk kihagyni ezt a lehetőséget.

Rendszerigény.hu: Az MSI a GTX Titán kiadásával beállt azon gyártók sorába, akik piacra dobták a sima referenciamodellt. A cég tervez egyéni hűtéssel rendelkező GTX Titánt kiadni?

MSI: A Titan egy rendkívül magas kategóriájú GPU, mind teljesítményében, mind pedig az árát illetően. Mindenféleképpen mérlegeljük, hogy speciális változat előállítás jó lépés lenne-e. Az erőforrásainkat egyenlőre most az elérhetőbb GPU-kra fordítjuk, hogy belőlük hozzuk ki a saját PCB design-unkkal a legtöbbet illetve legnagyobb teljesítményt és az egyedi hűtés megoldásainkkal a még hatékonyabb, ugyanakkor halk hűtést.

Rendszerigény.hu: Egyéb gyártók, mint például az Asus (Ares II) és a PowerColor már piacra dobott saját fejlesztésű Radeon HD 7990-es kártyáikat. Most, hogy az AMD is bejelentette a kártyákat, az MSI palettáján is megtalálható lesz a kártya?

MSI: Az ASUS és a PowerColor kártyái egyedi megoldások, két 7970-es GPU-val egy PCB-n, míg az AMD 7990 (Malta) még mindig nem hivatalos termék az AMD-től, aminek egyenlőre nincs hivatalos bejelentése. Varhatóan a végső termék egyik jelentős eltérése a TDP-ben várható, a simán dupla 7970-esekkel szemben (500W kontra 300W a 7990-en). Amint lesz hivatalos termékbejelentő, az MSI is jelentkezik saját 7990-es kártyával.

Rendszerigény.hu: Mik az MSI tervei a jövőben?”

MSI: Na most kellene elszólnom magam, igaz? Beszéljünk akkor egy kicsit nagyobb vonalakban, hogy legyen még hol dolgoznom holnap is… Nem titok, hogy az INTEL új platformokat indít nemsokára, mind NB mind asztali fronton. Ezekből az MSI is készul majd új termékkel. A notebook-oknál GAMER és klasszikus termék csoport is kap majd új termékeket. Szintén ugyanez várható az All-in-One asztali gépeknél, hasonló leosztásban. Alaplap ugyanez, de itt hozzá jön még az OC termék vonal is, amit nem feledünk mert itthon is nagy siker volt a Z77 MPOWER alaplap. Grafikuskártyák esetében a termékfilozófia ugyanúgy a Gamer/OC/Klaszikus vonalat követi. Itt a jelenlegi trendnek megfelelően az un. Booster termékek érkeznek majd, hogy még több teljesítményt tegyenek elérhetővé. De a lényeg, hogy a SÁRKÁNYOK jönnek és a Gamer kategória főszerepet játszik az MSI-nél mostantól, ki tudja meddig...

Tudom, nem mondtam túl sokat a rendezvényről, de ezt csak azért, hogy biztassalak titeket arra, hogy minél többen látogassatok ki a rendezvényre ;) A végére pedig egy kevéske kép. Tudom nem éppen a legjobb minőségűek, de ilyen a telefonom kamerája...

[caption id="attachment_25531" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_124929 Master Chief is a sort figyeli :)[/caption] [caption id="attachment_25530" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_124841 A bejáratnál ez fogadott... szegény pandákat szomjaztatják azzal az egy flakon vízzel[/caption] [caption id="attachment_25535" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_101356 Azért bent sem voltak kevesen[/caption] [caption id="attachment_25539" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_124418 Picit rossz a minőség, de a lényeg látszik /értsétek úgy ahogy akarjátok ;)/[/caption] [caption id="attachment_25537" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_124046 eközben a BestByte standján[/caption] [caption id="attachment_25540" align="aligncenter" width="610"]IMG_20130413_124548 hmmm... Valahogy egy gép sem volt szabad...[/caption]

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter