pofatlan-aron-erkezhet-a-playstation-5

Pofátlan áron érkezhet a PlayStation 5

2019. július 22. Kocsis Bence PlayStation 5

A leendő konzol tulajdonosoknak sokkal jobban a zsebükbe kell nyúlniuk, mint ahogy azt a PS4 esetében tették. Eddig a bennfentesek és az elemzők úgy vélték, hogy a Sony új konzolja, a PlayStation 5 nagyjából 500 eurós árcédulával kerülhet a boltok polcaira. Viszont most vannak olyan hírek, miszerint az új konzol ennél sokkal drágább lesz.

Kenichiro Joshida, a Sony vezérigazgatója a Wall Streel Journal részére adott interjúban, ha nem is kimondta, de utalt rá, hogy a PlayStation 5 a vártnál drágább lesz. Elmondta ugyanis, hogy a PS5 olyan ambíciózus játékosok számára készül, akik a fejlett grafikájú játékokra összpontosítanak. A konzol nagyon fejlett hardverekkel fog rendelkezni (SSD, top chip az AMD-től, 8K támogatás, Raytracing). Ennek megfelelően a hardcore játékosokra összpontosít az árképzésé. Emellett meg van győződve arról, hogy a megcélzott játékosok hajlandók lesznek kifizetni az árat.

Azt nem tudni, hogy pontosan milyen árcédula lesz az új konzolon, de biztosan nem az a 300-400 dolláros, amivel korábban számoltak. Könnyen előfordulhat és nem is lenne meglepő az elhangzottak után egy akár 800 dolláros árcédula.

A PlayStation 5 megjelenése 2020 novemberében várható

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: