powercube-elosztok-kicsit-maskepp/2016/04/25

Powercube - Elosztók kicsit másképp

2016. április 25. Kocsis Bence Tápellátás hírek

A Allocacoc által készített PowerCube azt a problémát hivatott orvosolni, amellyel szerintem nagyon sokan küzdünk otthonunkban, munkahelyünkön. Az okostelefonok, tabletek, notebookok világában egyre több hálózati csatlakozóra van szükség, amely igényt elosztók beiktatásával szoktunk orvosolni. Azonban mikor megtelik egy elosztú egy másikat kell rákötnünk, ami előbb utóbb egy átláthatatlan, esztétikailag katasztrófális helyzetet eredményez.

A PowerCube Original egy olyan megoldás, melyet a konnektorba dugva 5 csatlakozóhoz juthatunk. A kocka forma egy esztétikus és helytakarékos megoldás, melybe minden irányból csatlakoztathatunk töltést, vagy folyamatos áramellátást igénylő eszközöket. A kocka formának köszönhetően a csatlakozók távol kerültek egymástól, így nem fordulhat elő az, hogy az egyik adapter, vagy csatlakozó akadályozza a másikat, így biztosan 100%-ig kihasználható. Ha nem lenne elegendő az 5 hely, akkor egy további PowerCube Original is csatlakoztatható, így az 5 helyett már 9 lehetőségünk van. Természetesen lehetőség van további hasonló megoldások csatlakoztatására.

original

Persze a PowerCube felhozatala nem merül ki ennyiben. Számos egyéb igényünket is próbálja a gyártó kielágíteni. Van pl. egy USB-s változat PowerCube Original USB néven, mely 4 dugalj mellett 2 USB csatlakozót is tartalmaz, így lehetőséget ad telefonok, tabletek, digitális fényképezőgépek és egyéb külső eszközök kényelmes töltésére. Akkor sem kell aggódnunk, ha a fali konnektor nehezen megközelíthető helyen van és kedvenc kis "kockánkat" nem tudjuk oda bedugni. Az 1,5 m-es kábellel akár az íróasztalra, akár az éjjeliszekrényre vezethetjük el elosztónkat. A PowerCube Extended modellből beszerezhető a normál, 5 csatlakozós és 4 csatlakozó + 2 USB-s változat is.

USB

Ha még távolabb szeretnénk eljuttatni elosztónkat, akkor ebben a Power Extension segíthet, mely egy 3 m-es vagy 5 m-es esttétikus hosszabbító. A hosszíbbító rendelkezik egy nagyon hasznos, más hosszabbítóknál nem igazán jellemző képességgel. A hosszabbító fejének kulcsszerű elfordításával áramtalaníthatjuk a rá csatlakoztatott eszközöket, nem kell a szekrény mögé, íróasztal alá bebújkálni kihúzni.

powercube_ext

Ha asztalra, éjjeliszekrényre húzzuk el a hosszabbítóval ellátott PowerCube elosztónkat és nem szeretnénk, hogy az mocorogjon, akkor egy Docks 3x beszerzése megoldja problémáinkat, hisz segítségével az asztalra (akár fejjel lefelé is) rögzíthetjük PowerCube elosztónkat. Egy csomat 4 ilyen rögzítőt tartalmaz.

dock

Egy kényelmi megoldás lehet a PowerCube Remote, mely távirányítójának köszönhetően távolról is képes áramtalanítani az elosztót. Gyakori hibája a hasonló, távirányítóval ellátott eszközöknek, hogy a távirányítót gyakran keresni kell. A PowerCube Remote "távirányítója" felrahastható bármilyen felületra , de akár az asztal alá, a lábunk közelébe is elhelyezhetjük.

remote

Külföldön járunk én telefontöltőnk, notebook adapterünk nem kompatibilis a helyi hálózattal? Erre a PowerCube ReWirable lehet a megoldás, a 3 féle dugónak köszönhetően más országokban sem kell kétségbe esnünk, ha lemerül a telefonunk, tabletünk, noteszgépünk.

További információkért és vásárlásért látogassatok el a gyártó magyar nyelvű oldalára!

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: