pro-evolution-soccer-2014-elso-infok-a-fizikarol-es-grafikarol/2013/03/12

Pro Evolution Soccer 2014 - Első infók a fizikáról és grafikáról

2013. március 12. Kocsis Bence

Már évek óta nem titok, hogy a Konami minden esztendőben kiadja következő Pro Evolution Soccer játékát. Az év elején csak olyan kérdések merülnek fel, milyen újítások lesznek a soron következő epizódban grafika és fizika terén.

A sorozat legújabb tagját az a Fox Engine fogja működtetni, amelyet még a Metal Gear Solid Ground Zero játék is megáénak tudhat majd. Ezt a motort természetesen részben átírják és kiegészítik, a PES-hez igazítják.

AZ új motor természetesen új fizikai hatásokat eredményez, tehát a játékosok mozdulatai megváltozhatnak az ütközések során. Tehát ha egy lábfej, vagy egy bomb eltalálja a másik játékost, a motor kiszámítja, hogy milyen hatást váltson ki az ellenfélből.

A labda irányításában nem lesz változás. Annyi módosítás lesz azonban, hogy az a sugár, amelyben a játékos irányíthatja a labdát, a korábbinál 3x nagyobb lesz.

grafikaban_lesz_a_legerosebb_a_pes_2014_1

A grafikában is komoly változások lesznek. A PES eddig is arról volt híres, hogy közelebb állt a fotorealisztikus élményhez, mint a FIFA sorozat. Erre az érzésre még egy lapáttal rátettek a Konami emberei. A játékosok arca még valósághűbb lesz. A mezek is ráncfelvarráson mennek át. Eddig ugyanis a ruházat grafikailag úgy volt megoldva, hogy egy volt a játékossal, most azonban ez változik. A mezek külön mozgást kapnak majd, mozoknak a játékosokon. Valószínű, hogy egy lerántásnál is érzékelhetjük majd ezt a jelenséget.

A Pro Evolution 4 kiadási dátuma még nem ismert, emellett az sem tisztázott, milyen platformokon lesz elérhető. A megjelenés várhatóan a negyedik negyedév elején lesz.

Írta: Kocsis Bence