race-pro-teszt/2013/02/20

Race Pro TESZT

2013. február 20. Teszt mathy Játék

A SIMBIN neve nem csenghet ismeretlenül a szimulátor rajongók fülében. Hiszen már lassan 10 éve kápráztat el minket a jobbnál jobb autós játékokkal.

Még 2003-ban kezdte el a svéd csapat az F1CH nevű játékot módosítgatni. Majd 2004-ben kiadták első önálló játékukat a GTR – Fia GTA Racing Game nevű játékot. A munka nem állt meg hiszen, 2005-ben kiadták a GT Legends játékot. 2006-ban érkezett a Fia GT játék 2. felvonása a GTR 2. Ami még a mai napig nagy kedvenc a szimulátor rajongók körében. Szintén 2006ban kiadták az új Race – The WTCC Game játékot, ami a túraautó világbajnokság 2006-os szezonját dolgozta föl. 2007-ben érkezett a Race07 ami a WTCC 2007-es szezonjával foglalkozott. A játék mai napig nagy siker, még mindig találni olyan szervert ami teli van. De 2009-ben érkezett az áttörés hiszen 2009 februárjában megjelent a Race Pro Xbox 360-ra! A kis rövid ismertető után akkor következzék a Race Pro tesztünk!

race pro

A játékban a korábbi epizódokban már megszokott autók/pályák találhatók. Mindenféle FIA bajnokságokon vehetünk részt benne, van WTCC futam, WTCC Extreme, F3000, Mini Cooper Challange, Formula BMW, illetve Köenigsegg, Caterham, Viper, Radical és Audi R8 kupa is. A teljes végigjátszás során 48 autó 350 modelljével kerülünk kapcsolatba, a 200 lovas apró versenygépektől egészen az 1000 HP-s monstrumokig.

g365_17374

7 játékmód került a játékba. Van Single Race ahol mindenféle korlátozás nélkül mehetünk az általunk választott autóval, bármelyik pályán. A Career Mode nyolc csoporton belül harminchárom kisebb kupát vonultat fel, itt pontokat kell gyűjteni, hogy egyre nagyobb és komolyabb osztályokban versenyezhessünk. Helyet kapott még a Multiplayer is, ahol 12 másik ember ellen mehetünk xbox live-on vagy system link-en. Ha van még egy kontrollerünk akkor a Hot Seat-ben megtaláljuk a saját szórakozásunkat, a Championshipben egy teljes évadot játszhatunk végig bármelyik géposztállyal, a Time Attack módban a saját időnk ellen versenyezhetünk, míg a  Open Practice módban gyakorolhatjuk a pályákat.

race-pro_35-2

Háromféle nehézségi szint van. kezdő, haladó, profi. Viszont van további 5 lehetőség még ezeken felül: ABS, kipörgés gátló, váltó (automata vagy manuális), látható ideális ív és a stabilitás segítség. Ha mindenféle segítséget kikapcsolunk akkor már érezhető, hogy ez nem csak sima arcade játék!

Mint látszik a grafika sokat fejlődött, viszont kicsit kopottnak érzem. A tartalom sem lett sokkal több mint a Race07-ben, így inkább csak külsőre változott a SIMBIN első konzolos játéka!

saleen_sr7_-_front

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ql1q3KFOqpE[/youtube]

Most pedig egy kis értékelés következik: Vezetési élmény: +Részletesen lehet állítgatni az autókat. +Ki/be lehet kapcsolni a vezetési segítségeket. -A sérülések csak felületi, hiszen nincs hatással a vezetési élményre. Játékmenet: +Sok autó/pálya. +Hosszú karriermód. +Esős versenyek. -Sok pályának van 2-3 variációja is de ebből csak 1 érhető el a játékban. -Unalmassá váló karriermód. -Néha ostoba az AI. Grafika: +Szép bár kicsit megkopott. -Nincs dinamikus időjárás. -Gyenge effektek. Hangok: +elképesztően élethű motorhangok!  

Írta: Teszt mathy

Hasonló bejegyzések: