raijintek-styx-compakt-micro-atx-haz-csiszolt-aluminumbol/2015/08/13

Raijintek STYX – compakt Micro-ATX ház anodizált alumínumból

2015. augusztus 13. Kocsis Bence Gépház hírek

A minőségi processzorhűtőivel és gondosan megtervezett számítógépházaival az utóbbi időben jó hírnévre szert tett Raijintek bejelentette STYX számítógépházát. A METIS alapjaira építkező ház egy esztétikus ház a anodizált alumínium külsőnek köszönhetően.

A STYX a METIS-nél egy érezhetően nagyobb megoldás, mely még nagyobb szabadságot jelent hardver telepítés során. A ház felül 2 darab 120 mm-es ventilátort, vagy 240 mm-es radiátorral rendelkező folyadékhűtést képes fogadni, ami egy 210 x 335 x 360 mm-es méretekkel rendelkező ház esetében figyelemreméltó.

GERT_024_9g GERT_026_8g

További nagy öröm, hogy a grafikus kártyák tekintetében is nagy szabadságot élvezhetnek a tulajdonosok, hisz a 280 mm-es hosszúság támogatása sok high-end modell befogadását teszi lehetővé. A fenti ventilátorhelyek mellett alul és hátul is található egy ventilátorhely, ami tovább növeli a ház hűtési potenciálját. A szépes kialakításnak köszönhetően (ha a 240 mm-es radiátorhelyet nem akarjuk kihasználni) egy 180 mm-es magasságű léghűtéses hűtőbordát is használhatunk a processzor hűtésére.

GERT_027_3g GERT_028_4g
.

A STYX támogatja a slim DVD meghajtókat, így nem kell lemondanunk a polcon jól mutató dobozos játékok használhatóságáról sem. A Raijintek a STYX házat fekete, ezüst, piros, kék, arany és zöld színben is elkészítette, hogy minden felhasználó megtalálhassa a neki szimpatikus színt.

A mini-ITX és micro-ATX alaplapokat támogató számítógépház I/O paneljén két darab USB 3.0 port és HD audió kapott helyet. Merevlemezek tekintetében a ház méretéhez képest nagyok a lehetőségek, hisz 3 darab 3,5"-os és 6 darab 2,5"-os HDD, vagy SSD építhető be.

GERT_024_5g GERT_026_7g
.

A Raijintek STYX normál és ablakos kivitelben, hat színben már elérehető 90 euró körüli áron.

Írta: Kocsis Bence