razer-blade-a-zold-fenyu-szornyeteg-europat-is-ellepi/2015/11/30

Razer Blade – a zöld fényű szörnyeteg Európát is ellepi

2015. november 30. Ficsor Tamás
Biztos, hogy mindenkinek beugrik valamilyen kép a fejében, ha azt mondják neki, hogy Razer. Leggyakrabban a stílusos zöld csápos logója. A gamer szekciót megcélzó egyik világ vezető cége a rengeteg gamer perifériák és kiegészítők mellett játékosoknak szánt masinákat is készítenek. 2012-ben bemutatott Razer Blade laptopja kifejezetten a játékosokat célozta meg és azóta is minden évben, ha külsőleg nem is, de belsőleg alapos ráncfelvarrásban vesz részt, így ez az év sem maradhatott ki.

RzrBlade14_01

Ahogy már említve lett, külsőleg a laptop szinte semmi változáson nem esett át. Nem is kell, hiszen a jól bevált recepten nincs értelme rontani. A kijelző továbbra is 14”-os, QHD+ 16:9-es, 3200x1800-as felbontású, Led háttér világítású, kapacitív multi-touch-os kivitel maradt. Processzort tekintve egy 4 magos Intel Core i7-4720HQ foglal benne helyet, ami az alap 2,6 GHz mellett felhúzható 3,6 GHz-es órajelre. Egy ilyen izmos processzornak egy igazán erős videókártyát illik meghajtani, ami ez esetben egy NVIDIA GeForce GTX 970M 3GB GDDR5 fedélzeti memóriával. Ez a modell a Maxwell architektúrára építve sokkal jobb 3D-s teljesítményt ér el, mint az előző verziók.

RzrBlade14_11

Memóriából 16GB 1600MHz-es kivitelt kapunk választható meghajtókkal. Háromféle kapacitású M.2-es SSD-ből választhat a vásárló: 128, 256 és 512GB-os verziók állnak rendelkezésre. Mindezeket 64 bites Windows 10 operációs rendszerrel vezérelhetünk. A QHD-s típus mellett még elérhető lesz egy full HD-s verzió is, 8 GB memóriával és 256 GB-os SSD-vel a fedélzetén.

RzrBlade14_10

Ennél jobb konfigurációt álmodni sem tudnánk, ha egyáltalán megengedi a pénztárcánk, de ha igen akkor itt a jó hír. A Razer bejelentette, hogy e remek gamer terméket Európában is forgalmazni fogják. Az értékesítés december 10-én indul a Razer online boltján. A skandináv országokra lokalizált verzió már kapható, így a jövő hónapban megjelenő Blade skandináv karakter kiosztású lesz, de lehetőség nyílik amerikai angol billentyű kiosztású Razer Blade vásárlására is. Természetesen a többi EU-s országokat sem felejtették el, így a teljes körű európai bevezetés majd 2016-ban esedékes. A végére pedig itt egy kis nyálcsorgató videó.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w0YPjxfG3zs[/youtube]

Bővebb információkért látogass el a gyártó weboldalára. razer  

Írta: Ficsor Tamás