rendeld-meg-most-akciosan-a-xiaomi-mi-a1-et/2017/10/21

Rendeld meg most akciósan a Xiaomi Mi A1-et

2017. október 21. Uszkai Dávid

A világ egyik legnagyobb kínai okostelefon gyártóját, a Xiaomi-t (ejtsd: saomi)  gondolom senkinek sem kell bemutatnom. Az utóbbi pár évben egyértelműen feljöttek a nagyok közé és változatos telefonjaik ott vannak minden árkategóriában az élen a nagyon jó minőség és alacsony ár keveredésének köszönhetően.

A Xiaomi üzletpolitikáját tekintve eddig inkább a Kínai régióra koncentrált, most viszont egyértelműen nyitott nyugat felé, hisz következő modelljük az Mi A1 számos ázsiai, afrikai, dél-amerikai ország mellett, több európai piacon is elérhető, köztük Magyarországon is. És ez még nem minden. A Xiaomi elkötelezettségét és piaci szerepét mutatja az is, hogy a telefon az Android One projekt részeként jelenik meg ami azt jelenti, hogy az Mi A1-en tiszta, gyári Android fut néhány saját applikációval. Hogy ez miért jó? Hát azért, mert az Android One projektben résztvevő telefonok a Google előnyeit élvezik, így a szoftverfrissítések elsők között érkezhetnek a One projektben résztvevő telefonokra. Így az Oreo is megérkezik a telefonra még idén, sőt még az Android P is biztosan érkezni fog. De ez még nem minden! A szoftver mellett egy igencsak ütőképes hardver is dolgozik, sok-sok újdonsággal lássuk is ezeket.

Az MI A1 kínálja a piac egyik legjobb, csúcskészülékekben látott kamera-élményét. Egy 12 megapixeles széles látószögű, és egy 12 megapixeles teleobjektív dolgozik együtt, hogy megalkothasd az igazi „bokeh” effektust. A kettős kamera sztereoszkóp képalkotó rendszere és a kitűnő tanuló algoritmus gyönyörűen elmosott háttereket és kivételesen jó vonalélességet biztosít. A teleobjektív 2x-es optikai zoom-mal rendelkezik, amely azt jelenti, hogy a képminőség romlása nélkül nagyíthatsz ki távoli objektumokat. A Beautify 3.0 okos szűrők segítségével a közeli portrék és szelfik javíthatók profi szintre. Az 1.25µm méretű pixelek még alacsony megvilágítás mellett is hihetetlenül jó képminőséget eredményeznek.

Az MI A1 ultravékony, 7,3 mm-es, teljesen fém házzal, valamint finom és merész dizájn ötletek garmadájával rendelkezik. Kellemes tapintású és biztos fogást lehetővé tevő lekerekített élek, az 5,5”-os FullHD kijelzőn elhelyezett 2.5 domború üveg jellemzik. A hátlapon diszkrét elválasztó csíkok biztosítják a kiváló minőségű rádiós vételt is, a ház ujjlenyomat-taszító bevonatot kapott. Az USB csatlakozó az új, USB Type-C, és rendelkezésre áll a megszokott, 3,5 mm-es jack fülhallgató csatlakozó is. Az ujjlenyomat olvasó a hátlapon könnyedén elérhető.

Az MI A1 Qualcomm Snapdragon 625-os processzorral érkezik, amely egy nyolcmagos rendszerchip, és a jelenleg legfejlettebb, 14nm-es gyártástechnológiával készül. A processzor így 20%-kal energia hatékonyabb, mint elődje. A simább játékélményért a 4 GB RAM és a 14 nm-es FinFET technológiával előállított Snapdragon processzor felel, amely egy nyerő kombináció, hiszen csökkentett hőleadás mellett jobb és tartósabb teljesítményre képes.

A készülék támogatja az FDD LTE B20-as frekvenciát, így a Vodafone felhasználók is élvezhetik a 4G nyújtotta lehetőségeket Magyarország teljes területén. Az Android 7 Nougat alapú Android One rendszer „Global” verziós, és közvetlenül OTA-n kapja meg a rendszeres frissítéseket.

És ez még nem minden! Hisz mindezt egy igencsak kedvező áron tudja a Xiaomi Mi A1, hisz a TomTop webáruházából rendelve, most villámakció keretén belül, mindössze 219.99$-ért a miénk lehet, ami kb. 58.000 Ft-nak felel meg. Kihagyhatatlan ajánlat egy kihagyhatatlan telefonért! Ha felkeltette az érdeklődésedet IDE kattintva megvásárolhatod a telefont.

Írta: Uszkai Dávid