retro-es-modern-jegyeket-is-hordoz-a-sharkoon-uj-szamitogephaza

Retro és modern jegyeket is hordoz a Sharkoon új számítógépháza

2019. február 01. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bejelentette VG6-W ATX midi torony számítógépház sorozatát, mely a modern kinézet mellett olyan retro jegyeket is tartalmaz, mint a masszív elülső rész, az 5,25 colos meghajtóhely, vagy az egy sorban előre néző csatlakozókból álló I/O panel. Az új sorozat összesen négy házat tartalmaz. A piros, kék és zöld ventilátorokkal ellátott modellek mellett a palettát gazdagítja egy RGB-s megoldás is. Mind a négy ház 3-3 120 mm-es ventilátort tartalmaz, melyek közül kettő elől, egy pedig hátul kapott helyet. Az RGB-s változat esetében ventilátoronként 9 darab címezhető LED-ről beszélhetünk, melyek kompatibilis alaplap esetén szinkronizálhatók. Abban az esetben, ha nem rendelkezünk ilyen alaplappal, akkor a kapcsolóval aktiválható 14 módban találhatunk vígaszt.

A ház elsőre eléggé kompaktnak tűnik, de az akril első és oldalsó lappal ellátott ház hardver kompatibilitás terén nem áll rosszul. Grafikus kártyából 375 mm a megengedett hossz, míg processzor hűtőből 165 mm magasság lehetséges. Ami a meghajtó helyeket illeti, 4 darab 2,5 hüvelykes és három darab 3,5 hüvelykes HDD , vagy SSD szerelhető be. Az előlapi panelen két darab USB 2.0 , két darab USB 3.0 portot, mikrofon és headset csatlakozókat találunk. 

A Sharkoon VG6-W Red, Green és Blue számítógépházak 44,90 eurós ajánlott fogyasztói áron kerülnek a boltok polcaira, míg a VG6-W RGB 54,90 eurós árcédulát kap.

Írta: Kocsis Bence