rgb-szinekben-pompazik-a-gigabyte-uj-billentyuzete/2016/12/08

RGB színekben pompázik a Gigabyte új billentyűzete

2016. december 08. Ficsor Tamás

A Gigabyte alaposan kibővítette az Xtreme Gaming kategóriába szánt termékeit. Eddig néhány videókártyáinál találkoztunk ezzel a névvel, de kicsit később jött egy ház, aminek az új verzióját szeptember végén mutattak be. Találunk még egeret és egérpadot, sőt most már processzor hűtőt is. Mostantól viszont a billentyűzeteknél is elérhető az Xtreme Gaming család, melynek első tagja az XK700 Mechanical Gaming Keyboard.

20161111100633_big

Az XK700 minimális dizájnt és kávát kapott. Fedőlapja polírozott alumíniumból van, melynek színe az új XC700W házzal passzol össze. A törtfehér vagy világos szűrke alumínium lapnak köszönhetően a billentyűzet nem csak tartós és masszív lesz, de a mechanikus kapcsolókba épített RGB LED diódák fényei is szépen tükröződnek a felszínén.

A kupakok alatt a német minőségű Cherry legnépszerűbb kapcsoló fajtáját az MX RGB Red-et találjuk. A 16.8 millió féle színárnyalat megjelenítéséhez a letölthető szoftver ad segítséget. A klaviatúra beépített multimédia és háttérvilágítással kapcsolatos vezérléssel (összesen 22) is el van látva, amiket az Fn billentyűkombinációval érhetünk el. Minden kapcsoló funkciója és színe programozható. Négyféle világítási mód: hullám, körforgó, lélegző, statikus hívható elő. Természetesen a billentyűzet full anti-ghosting-al rendelkezik, illetve a Win lock funkció is elérhető. A kommunikálást 1,8 m hosszú USB kábelen végzi 1 ms-os válaszidővel.

20161111100652_big

A XK700 egyik különlegessége, hogy a gumírozott hátsó rábainak a magassága igény szerint állíthatók. A csomagban találunk egy táskát a billentyűzetnek, 12 db cserélhető kupakot + azoknak is egy táskát, egy keycap lehúzót, matricát, tépőzáras kábel összefogót, egy csuklószorítót, valamint az útmutatót.

20161111100659_big

Az árról és megjelenésről egyelőre nincs hír.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

Írta: Ficsor Tamás