rindie-streets-fury-teszt

Rindie - Streets Fury teszt

2015. augusztus 06. Teszt Clarence RIndie

A Rindie rovat szinte kifogyhatatlan a tesztekből, hiszen szinte naponta jelennek meg Steam-en újabb és újabb játékok, amelyek érdemesek arra, hogy kipróbáljuk őket. A Streets of Fury egyike az ígéretesebb daraboknak, így neki is álltunk letesztelni :)

[caption id="attachment_58818" align="aligncenter" width="610"]

Raszta barátom talán a legizgalmasabb karakter a játékban.

Raszta barátom talán a legizgalmasabb karakter a játékban.[/caption]

Szerintem mindenki emlékszik még a Streets of Rage nevezetű igen sikeres játékra, amely még 1991-ben jelent meg. Na jó, csak vicceltem, valószínűleg nagyon kevesen emlékeztek rá, pedig hatalmas siker volt Sega-n. A Streets of Fury nagyjából sikeresen leutánozta a SoR-t,de hozzátett valami mást is, amely elődjében nem volt: humort. A SoF-ban több karaktert is választhatunk, akivel végigkívánunk menni az adott pályákon és a legtöbbje igen humoros figura és ebből adódóan a speciális mozdulataik sem lesznek hétköznapiak, személyes kedvencem a raszta figura, aki a hajával is verekszik, őt mindenképpen érdemes kipróbálni.

[caption id="attachment_58819" align="aligncenter" width="610"]

Azért akad más jó karakter is.

Azért akad más jó karakter is.[/caption]

A két játék között a grafikai megvalósítást és a már fentebb leírt elemet leszámítva nem lehet nagy különbséget tenni. Adott egy pálya, ahol balról jobbra haladunk és folyamatosan le kell csapni az éppen aktuálisan ránk támadó rosszfiúkat. Amint elvertünk mindenkit, haladhatunk is tovább. A pályák végén találkozhatunk Boss-okkal, akik jóval keményebbek, mint hétköznapi társaik, de tekintettel arra, hogy elég sok combóval rendelkezünk, így azért nem fogunk sűrűn a fűbe harapni. Szerencsénkre az játék irányítása nem túl bonyolult, annak ellenére sem, hogy elég sok mozdulatot tudunk kihozni emberünkből, ezek pedig szereplőnként egyediek minden tekintetben, tehát érdemes több szereplőt is kipróbálni. Apropó szereplők, mindenki élőszereplős, tehát nincsenek rajzolt harcosok, mindenki felvétel alapján került a játékba, mint akár a korábbi Mortal Kombatoknál. Ne lepődjünk tehát meg.

A játék sajnos hosszú távon nem volt képes lekötni, a humor talán kevés volt ahhoz, hogy végigjárjam, ennek ellenére jól szórakoztam, de mégsem adott hozzá sokat az életemhez. Achievementeket sem kapunk, így ezek sem hajtottak előre. A Streets of Fury inkább egy kellemes kis délutáni kaland, de semmi több.

Írta: Teszt Clarence

Hasonló bejegyzések: