samsung-galaxy-s5-az-kerult-a-kozeppontba-ami-igazan-szamit-a-fogyasztoknak/2014/02/25

Samsung Galaxy S5: az került a középpontba, ami igazán számít a fogyasztóknak

2014. február 25. Kocsis Bence

A Samsung bemutatta a Galaxy S sorozat ötödik generációját, a Galaxy S5-öt, amelyet a felhasználók igényei és elképzelései alapján fejlesztettek tovább, legjelentősebb újdonságai pedig a csúcstechnológiás kamera, a villámgyors WiFi és mobilinternet, a személyre szabható fitnesz alkalmazások, valamint az új készülékvédelmi funkciók.

A legszebb emlékek rögzítése és megőrzése az egyik legfontosabb okostelefonos funkció manapság. Az új Galaxy S5 kiváló képrögzítési lehetőségeket kínál 16 megapixeles kamerájával és továbbfejlesztett felhasználói felületével, amelyek révén a felhasználók könnyedén tudnak képeket készíteni, szerkeszteni, és megosztani.

A kamera két legfontosabb tulajdonsága a világ leggyorsabb (akár 0,3 másodperc alatt élességet állító) autófókusza, valamint a szélsőséges fényviszonyok közt is lenyűgöző képeket garantáló High Dynamic Range (HDR) funkció. Emellett a Szelektív Fókusz révén a felhasználók megtehetik, hogy a képnek egy meghatározott területére fókuszáljanak és azt kiemeljék, miközben minden mást elhomályosítanak a háttérben. Ez azt jelenti, hogy ennek a profi portréfotókról jól ismert hatásnak az előidézéséhez nincs többé szükség drága tükörreflexes fényképezőgépekre és azokhoz további objektívekre.

s5_1

A Galaxy S5 a ma rendelkezésre álló legmodernebb LTE és Wi-Fi teljesítményt kínálja, s ezzel hipersebességű adatátvitelt tesz lehetővé. A Galaxy S5 támogatja az ötödik generációs Wi-Fi 802.11ac és 2X2 MIMO technológiákat, valamint számos LTE frekvenciát az LTE 4-es kategóriájú LTE szabványon belül. A még gyorsabb kapcsolódásra vágyó fogyasztók számára a Galaxy S5-ben megjelenik a Letöltésgyorsító (Download Booster), ami egy olyan innovatív letöltési technológia, amely a Wi-Fi és az LTE szimultán alkalmazásával gyorsítja fel az adatátvitelt. Nem számít, hogy a felhasználó hol tartózkodik: a Galaxy S5 mindent megtesz a rendelkezésre álló leggyorsabb letöltés érdekében.

A továbbfejlesztett S Health 3.0-val a Galaxy S5 még több eszközt kínál ahhoz, hogy egészségesek legyünk, és jól érezzük magunkat. A minden részletre kiterjedő személyi edzőprogram segít a felhasználóknak abban, hogy nyomon követhessék, és saját kezükbe vegyék edzéstervüket, s ehhez olyan támogatást is nyújt, mint a lépésszámláló, az étrend és a mozgás nyilvántartása, valamint a beépített szívritmus-figyelő. Az amatőr és profi sportolók az ezen funkciókkal kompatibilis, más fejlesztők által készített alkalmazások, valamint a Gear termékek segítségével tökéletesíthetik sporttevékenységüket, felkészüléseket.

A Galaxy S5 hátlapjának perforált kialakítása a modern divatvilág csillogását idézi. Az új, vékony kerettel ellátott készülék több színben kapható, ezek a szénfekete, a csillogó fehér, az elektro kék és a réz-arany.

A Galaxy S5 az IP67-es szabványnak megfelelő por- és vízállóságot biztosít, és az ujjlenyomat-olvasó révén biztonságos biometrikus képernyőfeloldást, valamint problémamentes és kockázatmentes mobilfizetési lehetőségeket kínál a felhasználók számára. Az ultra energiatakarékos üzemmód fekete-fehérre állítja a képernyőt, valamint leállítja az összes nem szükséges funkciót az energiafelvétel minimalizálása érdekében.

Samsung Galaxy S5 specifikációk: (angol)

Hálózat

LTE Cat.4 (150/50Mbps)

Kijelző

5.1” FHD Super AMOLED (1920 x 1080)

Processzor

2.5GHz Quad core application processor

OS

Android 4.4.2 (Kitkat)

Kamera

16MP (rear), 2.0MP (front)

Videó

UHD@30fps, HDR, video stabilization Video Codec : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8 Video Format: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Hang

Audio Codec : MP3, AMR-NB/WB, AAC/ AAC+/ eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Kamera

tulajdonságok

HDR (Rich tone), Selective Focus, Virtual Tour Shot, Shot&More

Egyéb

tulajdonságok

IP67 Dust and water Resistant
Ultra Power Saving Mode
Download Booster
S Health 3.0
Quick Connect
Private Mode
Kids Mode

Google Mobile Services

Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube

Kapcsolat

WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2x2) Bluetooth®: 4.0 BLE/ ANT+ USB: USB 3.0 NFC IR Remote

Szenzor

Accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer, Hall, RGB ambient light, Gesture(IR), Finger Scanner, Heart rate sensor

Memória

RAM: 2GB Internal Memory: 16/32GB microSD slot up to 128G

Méretek

142.0 x 72.5 x 8.1mm, 145g

Akkumulátor

2800mAh Standby time: 390 hrs / Talk time: 21 hrs

Írta: Kocsis Bence