samsung-sajtoesemeny-san-francisco-bemutattak-az-uj-galaxy-csaladot

Samsung sajtóesemény San Francisco - Bemutatták az új Galaxy családot!

2020. február 11. Kocsis Bence Android hírek

Az este folyamán a Samsung hivatalosan is leleplezte az új Samsung Galaxy családot, mely négy taggal rendelkezik. Az eseményt Rebecca Hirst, a Samsung marketing igazgatója nyitotta, aki bemutatta a Galaxy Z Flip telefont. A 6,7 hüvelykes, összehajtható telefon Dynamic Amoled kijelzőt kapott és három színben lesz elérhető, melyek a Mirror Purple, a Mirror Black és a Mirror Gold. Ezen felül a telefon kapott egy külső, 1,1 hüvelykes kijelzőt is, melyen fontosabb információk jeleníthetők meg. A telefon nem csak kihajtva és összecsukva használható, de a Flex Mode-nak köszönhetően több fokozat is rendelkezésre áll. Az esemény alatt elhangzott az is, hogy a felhasználók a készülékhez Youtube Prémium előfizetést is kapnak, bár a telefon 1380 dolláros induló árából kiindulva, nem vágja földhöz a gyártót. A Galaxy Z Flip február 14.-én startol. A sajtóeseményen bemutatásra került egy limitált kiadás is, a Thom Browne Edition, mely díszdobozban, okosórával, headsettel szürke színben, az amerikai trikolorral lesz elérhető.  

Rebecca Hirst után Dr. Tm Roh következett, aki az első Samsung Galaxy okostelefonnal indított és kitért a multitasking orientált Galaxy Note-ra, majd visszakapcsolt a Galaxy Z Flip-re, mely a Galaxy Note multitasking funkcióját válthatja ki. Ezen kívül beszélt még az 5G jelentőségéről, valamint az AI-ről is. Aztán végre megérkezett a 3 újdonság, a Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra, melynek kapcsán a zenét a fotózást és a videózást emelte ki.

Következett Drew Blackard, az amerikai piacért felelős vezető, aki az 5G jelentőségéről beszélt, illetve arról, hogy hatalmas számú bázisállomás gondoskodik arról, hogy az 5G garantált legyen. A továbbiakban a kamera került a középpontba. Drew beszélt a Space Zoom jelentőségéről, illetve egy hasznos funkciót is elárult az új telefonokkal kapcsolatban, ami pedig az, hogy a fotókat és videókat a készítés módja szerint is lehet rendezni a galériában. Következett a 8K, melyet a videó revolúciójának nevezett és visszatért az 5G jelentőségére, a videók youtube-ra élőben történő feltöltése kapcsán. Ezt egyébként a sajtóesemény alatt élőben is prezentálták. Megemlítette még a Super Stready névre hallgató videóstabilizálás támogatást, mellyel az intenzív mozgások még zökkenőmentesebben rögzíthetők. A S20 sorozat 108MP-es fő kamerával rendelkezik és 100x-os Space Zoom-ot kapott, mely utóbbit a Golden Gate hídnál két úriember prezentálta is. A zoom segítségével olyan épületre nagyítottak rá - természetesen állvánnyal, mely szabad szemmel nem volt látható.

Drew Blackard kitért a Netflix-re, amikor Jackie Lee-Joe-t, a Netflix marketing igazgatóját szólította a színpadra. A hölgy beszélt a Samsunggal való együttműködésről, valamit Drew visszacsatolt az 5G-re, melynek a Netflix terén is fontos jelentősége van.

Következett David S. Park, a Samsung mobil piacért felelős amerikai vezetője, aki kitért a Google Duo-ra, mely a videócsevegésben nyújt új lehetőségeket. A továbbiakban a Galaxy S szériára jellemző 120 Hz-es képfrissítésről emelte ki, hogy a felhasználói élményre milyen jó hatással van. Ehhez persze komoly hardverre van szükség amit a 16 GB LPDDR5 memória garantál is. Megemlítette a Microsoft-tal való együttműködést és azt hogy a Galaxy Store-on keresztük a Forza Street versenyjáték elérhető lesz, valamint láthattunk képet egy Galaxy S20 / Microsoft kontroller párosról is. 

Következtek az új, vezeték nélküli headsetek, melyek a BUDS+ nevet viselik, az új fülhallgatók, fekete, fehér és két színben lesznek elérhetőek februárt 14-től 149 dolláros áron. Az eszközök 11 órát képesek működni, de lehetőség van telefonról való töltésre is, illetve a tokban további 11 órával meghosszabbítható a működési idő. 

A Samsung Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra telefonok március 6-án érkeznek. Ami az árakat illeti, elég borsos cédula díszeleg majd rajtuk. Értelem szerűen a legolcsóbb a Galaxy S20 lesz 999 dollárral. A Galaxy S20+ doboza alatt 1199 dollár díszeleg majd, míg a Galaxy S20 Ultráért 1399 dollárt kérnek majd el. Ez az előző generációhoz képest igen komoly drágulás, hisz az S10e 599, az S10 749, míg az S10 Plus 849 dollárral startolt. David S. Park ezt a nagymértékű drágulást a modernebb technológiák és újdonságok alkalmazásával magyarázta. 

Egy kicsit a specifikációkról:

A Galaxy S20 Gorilla Glass 6 védelemmel ellátott Infinity-O kijelzőt kapott, mely 6,2 hüvelykes. Az S20+ 6,7, míg az S20 Ultra 6,9 colos. Kamera terén az S20 és S20+ megegyezik. Ők 64 MP-s fő kamerát és 30x-os Space Zoom-ot, valamint 3x-os hibrid optikai zoom-ot kaptak. Az S20 Ultra ezzel szemben 108 MP-t tud, 10x-es hibrid optikai zoom-mal és 100x-os Space Zoom-mal. Akkumulátor terén az S20 4000 MAh kapacitású, míg a S20+-ba 4500 és az S20 Ultra-ba 5000 mAh kapacitású akku került. Maximális belső tárhely modelltől függően 512 GB, melyet az S20 Ultra esetében 1,5 TB-ra tudunk kiegészíteni microSD kártyával.   Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: