sharkoon-1337-rgb-xl-es-rgb-xxl-egerpadok-jartak-nalunk

Sharkoon 1337 RGB XL és RGB XXL egérpadok jártak nálunk

2018. december 18. Kocsis Bence Egér

Ha a Sharkoon nevét meghalljuk, akkor számos periféria beugrik, hisz a gyártó nem újonc a piacon. A 1337 RGB L népszerű egérpad volt a vásárlók körében, viszont sok panasz érte a gyártót abban a tekintetben hogy nem a normál 1337 4 változata után nem álltak rendelkezésre méretvariációk. November végén beszámoltunk arról, hogy a Sharkoon a 1337 RGB L egérpad után végre újabb méretű megoldásokkal egészítette ki a palettáját és az új modelleket a gyártónak hála be is tudjuk mutatni. 

Csomagolás:

A 1337 RGB a méreteiből adódóan még kerülhetett lapos dobozba, így itt nem volt szükség arra, hogy az egérpadot összehajtogassák becsomagoláskor. Az XL és XXL változat esetében ez nem volt lehetséges, úgyhogy kicsit aggódtunk. Az összehajtogatott egérpadokkal ugyanis legtöbb esetben az a baj, hogy a kiterítés után hosszú időt versz igénybe hogy teljesen kilapuljanak, sőt az is előfordul, hogy nem is igazán simul ki teljesen. Szerencsére a gyártó méretes dobozt használt csomagolás gyanánt, így az egérpadokat nem kellet túl feszesen feltekerni, ennek nagyon örültünk. 

A hasáb alakú dobozokon illusztrációt láthatunk az egérpadokról, nem maradhat le természetesen az RGB felirat sem és a méretre, súlyra vonatkozó adatok is leolvashatók,  emellett sok-sok nyelven kapunk rövid ismertetőt arról, mit is vásárolunk. 

Méret: 

A 1337 RGB L 359 x 279 x 3 mm-es méretekkel rendelkezett. Az XL változat ennél némiképp nagyobb,  450 x 380 x 3 mm-es, ami nagyobbszabadságot tesz lehetővé az egér mozgatás terén. Az XXL egy igazi óriás, a maga  905 x 425 x 3 mm-es méreteivel. Ez a méret nem csak arra ad lehetőséget, hogy az egérrel szabadon száguldozzunk az asztalon bármiféle akadály nélkül és csak a játékra, vagy adott esetben a munkára figyelhessünk, hanem még a billentyűzet is bőségesen elfér rajta. 

Anyag, felület, minőség:

A 1337 RGB XL és RGB XXL egérpadok dupla borítással rendelkeznek. A felső részen szövetből készült felület gondoskodik az egér megfelelő működéséről, míg az alsó rész gumiborítást kapott. A felső rész közepesnek mondanám abból a szempontból, hogy milyen gyors, ha az egér mozgathatóságát vesszük figyelembe. Könnyedén siklik rajta az egér de véleményem szerint kellő súrlódást biztosít annak érdekében, hogy kontrollálhassuk az egér mozgását és precízek tudjunk maradni. Ami az alsó rész illeti, a gumiborítás nemigazán ad stabilitást az egérpadoknak. Nem arról van szó, hogy az egérpad csúszkálna szűntelenül az asztalon, de az a vákumszerű, tapadó érzés valahogy nincs meg. Ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az egérpadok mégsem mozdulnak el, az a súlyuk, mely főleg a 1337 RGB XXL esetében jelentős, majd 1 kg. 


Fontos megemlíteni az RGB csíkot is, mely körbefut az egérpadok szélén. A gyártó varrással és nem ragasztással operált. Segédanyagként pedig nylon szálakat használt, ami valljuk be átlátszósága miatt a fekete cérnánál sokkal hatékonyabb, ha alatta látható világítást szeretnénk elérni és meg kell mondjam elég jó minőségű lett a varrás. A szálak azonos távolságra vannak egymástól és a feszességük is azonos, nem lógnak a szálak.


A 1337 RGB egérpadok kellően hosszú USB kábellel lettek ellátva, melyek esztétikus, hálós borítással rendelkeznek és az USB csatlakozó aranyozott kivitel. 


Az egérpadon vagy egy kis szerkezet, mely nem az összetettségéről lesz emlékezetes. Mindössze egyetlen gombot találunk rajta - melynek működését később el is magyarázzuk - és két műanyag kampó található rajta egymásnak szembe fordítva. Ezek a kampók arra hivatottak, hogy az egér kábelét megvezessék. 

Világítás:

Az RGB világítást produkáló csík körbefut az egérpadon. A fénye nem túl acélos, főleg természetes fényben nem, de sötétben kimondottan jól mutat, mely élményhez sokat hozzátesz a varrási minőség, az átlátszó nylon szálak használata, mely semmifélre akadályt nem görget a látvány elé. 


A világítást nem szoftverrel vezérelhetjük, hanem a már említett kis kontrollerrel, mely az egérpad felső részén kapott helyet. A világítás több módozatból áll, a beállításra mindössze egy gomb áll rendelkezésre. A gomb nyomogatásával választhatunk a rendelkezésre álló színek között, természetesen a fő színek közül válogathatunk. Lehetőség van arra is, hogy váltakozzanak a rendelkezésre álló színek, vagy az is lehetséges, hogy egy adott szín pulzáló látványt nyújtson, ezekben az esetekben hosszan tartó, vagy dupla gombnyomás szükséges a kívánt hatás eléréséhez. 

Összegzés:

A 1337 RGB XL és RGB XXL egérpadok hiányoztak a Sharkoon palettájáról, hisz olyan játékosok igényeit igyekeznek kielégíteni, akik nagyobb méretű, RGB-s világítással rendelkező megoldásra vágynak. Az anyahasználat mind a felület, mint a varrás tekintetében megfelelő, minőségi érzetet ad, bár a csúszásgátló felület a kisebb, XL modell esetében nem 100%-os. A kontrollier egyszerűen működésre bírható, külső szoftverre nincs szükség a használathoz. 

A Sharkoon 1337 RGB CL 28 eurós áron lesz beszerezhető, míg a nagyobb, XXL változatért 35 eurót kérnek majd el. Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: