sharkoon-eleganst-atx-szemitogephaz-irodai-munkara-es-jatekra

Sharkoon - Elegánst ATX szémítógépház irodai munkára és játékra

2023. január 31. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon a napokban bemutatta legújabb számítógépházait, az M30 Black és M30 RGB modelleket, melyek a népszerű M25 sorozatra alapoznak. A szerény, mégis elegáns kialakításnak köszönhetően az M30 Black harmónikusan beilleszthető bármilyen környezetbe, míg az M30 RGB elsősorban a játékosokat célozza meg az RGB-s ventilátorral és edzett üvegből készült oldallappal. 

Mindkét számítógépház meglehetősen minimalista megjelenésű, egyértelműen céltudatos kialakítással. A figyelem középpontjában a lekerekített élekkel és nagy, perforált hálós felülettel rendelkező előlap áll, mely erős légáramlást tesz lehetővé. A felső panel oldalán mindkét ház esetében található egy USB Type-C csatlakozó a gyors és zökkenőmentes adatátvitel érdekében. 


A hűtésre bőséghes lehetőségek kínálkoznak. Mindkét ház akár 7 darab 120 mm-es ventilátor fogadására is képes, ráadásul, ha vízhűtő beszerelésre mutatkozik igény, akkor 360 mm-es radiátor a megengedett maximum, a ház tetején és az előlapi panel mögött. Az M30 Black esetében két darab BW120 PWM ventilátor gyárilag a ház része. Mivel nem RGB világítással rendelkező légkavarókról beszélünk, ezért ez a ház irodai környezetben tökéletes válaszás. 

Az M30 RGB esetében az előlap mögött a már említett ventilátor kapott helyet az előlapi panel mögött, míg a hátlapi panelnél egy 120 mm-es címezhető RGB világítással rendelkező ventilátor dolgozik. A ventilátornak köszönhetően a belső hardverelemek megvilágíthatók, az edzett üveg oldallapon keresztül. 


Ami a hardver kompatibilitást illeti, mindkét ház maximálisan 380 mm hosszú grafikus kártyát engedélyez és léghűtéses processzorhűtő esetén 172 mm-ig mehetnek el a felhasználók. Ezen felül összesen két 3,5 hüvelykes HDD, vagy négy 2,5 hüvelykes SSD szerelhető be. 


Az M30 Black és az M30 RGB számítógépházak már elérhetők 69,90 eurós, valamint 79,90 eurós ajánlott fogyasztói áron. További információkat a Sharkoon újdonságairól a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence